Ημιτελικά στο διπλό ο Πέτρος

 
Πέτρος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς
tennisnews team Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 - 9:53

Παρά την προσπάθειά του, ο Πέτρος Τσιτσιπάς έχασε τον πολύ δύσκολο αγώνα του με τον Kaichi Uchida, No.329 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, αλλά έκλεισε τη μέρα του με μια νίκη στο διπλό, που τον έστειλε στην ημιτελική φάση.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στη φάση των "16" της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία, καθώς γνώρισε την ήττα από τον Ιάπωνα Kaichi Uchida, No.1 στο ταμπλό του τουρνουά, με 6-3, 6-2.

Ο 26χρονος Ιάπωνας, ο οποίος έχει φτάσει έως και το Νο.237 του κόσμου, "ξέφυγε" με double break στο 4-1. Ο Πέτρος μείωσε σε 4-3 0-30 και είχε ένα break point για την ισοφάριση, δεν τα κατάφερε όμως και ο Uchida έφτασε στο 5-3, για να κλείσει το σετ με νέο break. Ο Πέτρος στάθηκε στο ίδιο επίπεδο με τον Uchida και στα πρώτα games του 2ου σετ, ο Ιάπωνας όμως κέρδισε τα 4 τελευταία games για να μετατρέψει το 2-2 σε 6-2 και να τελειώσει το ματς μετά από 1 ώρα και 25 λεπτά στο court.

Θυμίζουμε πως για να φτάσει μέχρι τον 2ο γύρο, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να ξεπεράσει στον 1ο γύρο το εμπόδιο του Γερμανού Oscar Moraing έπειτα από 2,5 ώρες μάχης, με 1-6, 6-4, 7-6 (6).

Λίγες ώρες μετά την ήττα του από τον Uchida, επέστρεψε στο court για τον αγώνα του στα προημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με τον Τυνήσιο Moez Echargui κέρδισαν τους Mousa Alkotop και Caspar Schuetze με 6-2, 6-4, για να κλείσουν μια θέση για τα ημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν σήμερα το πολύ δυνατό δίδυμο των Αυστριακών Alexander Erler και David Pichler, που είναι στο Νο.2 του ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots