5ος τίτλος στη χρονιά για τον Πέτρο Τσιτσιπά

 
5ος τίτλος στη χρονιά για τον Πέτρο Τσιτσιπά
tn team Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 - 15:54

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον 5ο τίτλο του για φέτος στα διπλά, 3ο σε τουρνουά 25.000 δολαρίων, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 25άρι του Saint Dizier στη Γαλλία μαζί με τον Alexander Donski.

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας και ο Βούλγαρος συμπαίκτης του, Νο.1 στο ταμπλό του 26eme Internationaux De Saint-Dizier, κέρδισαν στον σημερινό τελικό τους Αυστραλούς Blake Ellis και Tristan Schoolkate, No.2 στο ταμπλό, με 6-4, 4-6, 10-7, για να αναδειχθούν πρωταθλητές στο indoor τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF.

Οι Τσιτσιπάς και Donski χρειάστηκε να παίξουν μόνο έναν αγώνα για να μπουν στον τελικό, αφού μετά το bye που είχαν στον 1ο γύρο, πήραν και walkover απέναντι στους Γερμανούς Dominique Graf και Leopold Zima, που απέσυραν τη συμμετοχή τους από τα προημιτελικά.

Έτσι μπήκαν απευθείας στα ημιτελικά, όπου έχασαν το 1ο σετ που έπαιξαν στο τουρνουά στις λεπτομέρειες, αλλά κυριάρχησαν στο 2ο σετ και στο match tie-break, για να κερδίσουν τους Γάλλους Constantin Bittoun Kouzmine και Corentin Denolly με 6-7 (5), 6-1, 10-3.

Ο Πέτρος αγωνίστηκε και στο μονό της διοργάνωσης του Saint Dizier, όπου έπαιξε στον 1ο γύρο με τον 31χρονο Γερμανό Jeremy Jahn, No.8 στο ταμπλό και Νο.568 στον κόσμο - άλλοτε και Νο.197 - από τον οποίο ηττήθηκε έπειτα από πολύ μεγάλη μάχη με 4-6, 7-6 (5), 6-7 (4).

Εκτός από τις πολύτιμες εμπειρίες και βαθμούς που κέρδισε στο tour της ATP μαζί με τον αδερφό του Στέφανο, ο Πέτρος πραγματοποιεί μια φανταστική χρονιά και στα τουρνουά της ITF και του Challenger Tour που συμμετέχει.

Αυτός ήταν ο 5ος του φετινός τίτλος, καθώς είχε κερδίσει ακόμα τα τουρνουά 25.000 δολαρίων του Kottingbrunn (με τον Martins Podzus) και του Bolzano (με τον Victor Vlad Cornea), το τουρνυά των 15.000 δολαρίων του Oldenzaal (με τον Constantin Schmitz) και το Challenger στην Πράγα (με τον Cornea), που είναι και ο σπουδαιότερος τίτλος που έχει στην κατοχή του μέχρι στιγμής.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.225 της παγκόσμιας κατάταξης στα διπλά και αναμένεται να βελτιώσει τη θέση του ακόμα περισσότερο και να πλησιάσει κι άλλο στο Top 200.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots