Πανελλήνιο Juniors: Πρωταθλητές στα 12άρια Παγώνης και Βολονάκη

 
Πανελλήνιο Juniors: Πρωταθλητές στα 12άρια Παγώνης και Βολονάκη
tn team Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 - 15:05

Ο Ράφα Παγώνης και η Κωνσταντίνα Βολονάκη πρωταγωνίστησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors στην κατηγορία των 12 ετών, καθώς αναδείχθηκαν νικητές σε μονά και διπλά.

Ο Ράφα Παγώνης (Ο.Α. Γλυφάδας) ολοκλήρωσε το πολύ καλό τουρνουά που έκανε στα γήπεδα του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης κερδίζοντας στον σημερινό τελικό τον Βασίλη Τζιούμη (Α.Ε.Τ. Νίκη Πατρών) με 6-1, 6-0.

Αυτό ήταν μόλις το 4ο game που έχασε ο αθλητής του Ο.Α. Γλυφάδας ολόκληρη την εβδομάδα στο τουρνουά, σε 6 αναμετρήσεις!

Ο Παγώνης κέρδισε τον τίτλο και στο διπλό, μαζί με τον συμπαίκτη του, Νικόλα Μπική (Α.Ο.Α. Πατρών). Οι δυο τους επικράτησαν στον τελικό σήμερα των Τάσου Θωμόπουλου (Α.Ε.Τ. Νίκη Πατρών) και Θανάση Ξηροτάγαρου (Α.Ο.Α. & Α. Πεύκης), με 6-1, 6-2.

Οι δυο τελευταίοι ήταν αμφότεροι ημιφιναλίστ στα μονά, με τον Θωμόπουλο να παίρνει την 3η θέση και τον Ξηροτάγαρο την 4η.

Στα κορίτσια U12, νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι η Κωνσταντίνα Βολονάκη (Α.Ο.Α. Αττικός Ήλιος), η οποία κέρδισε στον τελικό τη Διόνη Κουκούλη (Ο.Α. Βούλας) με 6-2, 6-1.

Η αθλήτρια του Α.Ο.Α. Αττικός Ήλιος, επίσης είχε ένα εκπληκτικό τουρνουά στην Ηλιούπολη, φτάνοντας εμφατικά ως τον τίτλο, αφού έχασε αθροιστικά 13 games και κανένα σετ, σε 6 αγώνες.

Η Βολονάκη και η Κουκούλη έπαιξαν μαζί στο διπλό, όπου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες, μετά και τη νίκη τους με 6-0, 7-5 επί των Ελένης Ταρασιάδη (Α.Ο.Α. Ηλιούπολης) και Μαρίας Καζολέα (Ο.Α. Καλαμάτας).

Την 3η θέση στο μονό κοριτσιών πήρε η Καζολέα, η οποία κέρδισε σήμερα στον μικρό τελικό την Ηλιάνα Μύθη Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου) με 6-2, 6-3.

Τέλος, νικητές στο μικτό διπλό αναδείχθηκαν ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης (Ο.Α. Σούδας) και η Μιχαέλα Βιανιτάκη (Ηράκλειο Ο.Α.Α.), που κέρδισαν στον τελικό τον Βασίλη Κατσούλα (Α.Ο.Α. & Α. Πεύκης) και την Ιωάννα Παλάζη (Α.Ο.Α. & Α. Πεύκης) με 6-0, 6-2.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors 2023

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots