European Summer Cups 2014 | Οι ελληνικές αποστολές

 
European Summer Cups 2014 | Οι ελληνικές αποστολές
European Summer Cups 2014 | Οι ελληνικές αποστολές
tennisnews team Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 - 17:15

Στις 30 Ιουλίου εως τις 1 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικοί γύροι των European Summer Cups για τις κατηγορίες 16 & Under και 18 & Under. Από την ομοσπονδία ανακοινώθηκαν οι αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν σε αυτές τις πολύ σημαντικές διοργανώσεις.

Κατηγορία 18 & κάτω (τα παδιά που έχουν γεννηθεί 1996-1997)
Στην Εθνική Ομάδα συμμετέχουν τρεις (3) αθλητές-τριες, οι οποίοι -ες  επιλέγονται βάση των  ακόλουθων κριτηρίων:

Οι καλύτεροι βαθμολογούμενοι-ες, κατά σειρά προτεραιότητας, στις βαθμολογίες:

  1. Βαθμολογία ATP/ WTA, όπως αυτή διαμορφώθηκε την Παρασκευή 20/6/2014 και μόνον εφόσον κατατάσσεται μεταξύ των θέσεων 1 - 700.
  2. Βαθμολογία ITF U18, όπως αυτή διαμορφώθηκε την Παρασκευή 20/6/2014 και μόνον εφόσον κατατάσσεται μεταξύ των θέσεων 1 - 100.
  3. Πανελλήνια βαθμολογία U18, όπως  διαμορφώθηκε την Παρασκευή 20/6/2014.

Το τουρνουά των Αγοριών ονομάζεται Valerio/Galea Cup. Η ομάδα μας βρίσκεται στην Ζώνη C μαζί με τις ομάδες: Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρουμανία και Ουκρανία. Οι αγώνες της ζώνης C θα πραγματοποιηθούν στην πόλη La Rochelle της Γαλλίας σε red clay επιφάνειες. Βάση των παραπάνω κριτηρίων η εθνική ομάδα αποτελείται από τους αθλητές: Στέφανος Σχινάς (A.Ο.Α.Φιλοθέης), Αλέξανδρος Κανελλόπουλος (Α.Ο.Τατοΐου), Γιάννης Κόρδος (Ο.Α.Γλυφάδας). Αρχηγός αποστολής είναι ο Χρήστος Μούρτζιος.

Το τουρνουά των Κοριτσιών ονομάζεται Soisbault/Reina Cup. Η ομάδα μας βρίσκεται στην Ζώνη Β μαζί με τις ομάδες: Κροατίας, Ιταλίας, Ρωσίας και Σλοβακίας. Οι αγώνες της ζώνης Β θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Mesagne της Ιταλίας σε red clay επιφάνειες. Βάση των παραπάνω κριτηρίων η εθνική ομάδα αποτελείται από τις αθλήτριες: Αλίκη Καπέλλα (A.Ο.Α.Ηλιούπολης), Αναστασία Ρεντούλη (A.Ο.Α.Ηλιούπολης), Κατερίνα Κωτσάκη (Ο.Α.Πετρούπολης). Αρχηγός αποστολής είναι ο Γιάννης Αθαναηλίδης.

Κατηγορία 16 & κάτω (τα παδιά που έχουν γεννηθεί 1998-1999)
Στην Εθνική Ομάδα συμμετέχουν τρεις (3) αθλητές-τριες, οι οποίοι-ες  επιλέγονται βάση των  ακόλουθων κριτηρίων:

Οι καλύτεροι βαθμολογούμενοι-ες, κατά σειρά προτεραιότητας, στις βαθμολογίες:

  1. Βαθμολογία ATP/ WTA, όπως αυτή διαμορφώθηκε την Παρασκευή 20/6/2014 και μόνον εφόσον κατατάσσεται μεταξύ των θέσεων 1 - 800.
  2. Βαθμολογία ITF U18, όπως αυτή διαμορφώθηκε την Παρασκευή 20/6/2014 και μόνον εφόσον κατατάσσεται μεταξύ των θέσεων 1 - 150.
  3. Βαθμολογία Τ.Ε. U16, όπως αυτή διαμορφώθηκε την Παρασκευή 20/6/2014 και μόνον εφόσον κατατάσσεται μεταξύ των θέσεων 1 - 20.
  4. Πανελλήνια Βαθμολογία U16, όπως αυτή διαμορφώθηκε την Παρασκευή 20/6/2014.

Το τουρνουά των Αγοριών ονομάζεται Borotra Cup. Η ομάδα μας βρίσκεται στην Ζώνη C μαζί με τις ομάδες: Βέλγιο, Λετονία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ουκρανία. Οι αγώνες της ζώνης C θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Vinaros της Ισπανίας σε red clay επιφάνειες. Βάση των παραπάνω κριτηρίων η εθνική ομάδα αποτελείται από τους αθλητές: Στέφανος Τσιτσιπάς (Ο.Α.Γλυφάδας), Χρήστος Αντωνόπουλος (Ο.Α.Κερατσινίου), Βασίλης Ηλιόπουλος (A.Ο.Α.Φιλοθέης). Αρχηγός αποστολής είναι ο Μιχάλης Λιλιμπάκης.

Το τουρνουά των Κοριτσιών ονομάζεται Helvetie Cup. Η ομάδα μας βρίσκεται στην Ζώνη D μαζί με τις ομάδες: Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία. Οι αγώνες της ζώνης D θα πραγματοποιηθούν στην Άγκυρα σε clay επιφάνειες. Βάση των παραπάνω κριτηρίων η εθνική ομάδα αποτελείται από τις αθλήτριες: Ελένη Χριστοφή (A.Ο.Α.Φιλοθέης), Ασπασία Αυγέρη (Α.Ο.A.Ηλιούπολης), Θεοδώρα Σολδάτου (Ο.A.Πετρούπολης). Αρχηγός αποστολής είναι ο Μανώλης Γλέζος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots