2η θέση στα Τίρανα Χατζηνικολάου και Αφρουδάκης

 
Ιορδάνης Χατζηνικολάου & Χρήστος Αφρουδάκης
Ιορδάνης Χατζηνικολάου & Χρήστος Αφρουδάκης
tn team Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 - 14:56

Τη 2η θέση κατέλαβαν στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που έλαβε χώρα στα Τίρανα οι Ιορδάνης Χατζηνικολάου και Χρήστος Αφρουδάκης.

Οι Χατζηνικολάου και Αφρουδάκης έκαναν ένα πολύ καλό τουρνουά στο διπλό του Tirana Open, τουρνουά της 2ης κατηγορίας στα 12άρια που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στο National Sport Park των Τιράνων, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση.

Στον 1ο γύρο, οι δυο Έλληνες αθλητές κέρδισαν τον 3ο Έλληνα παίκτη που αγωνίστηκε στα Τίρανα, Κωνσταντίνο Καλπαξίδη, και τον Αλβανό συμπαίκτη του, Ditan Mulliqi, με 6-1, 6-2.

Στα προημιτελικά, οι δυο αθλητές του Ο.Α. Βούλας επικράτησαν των Ares Ferhati και Timur Gordeev με 6-1, 6-2, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τους Ιταλούς Talete Bertola και Alessandro Varagnolo, με 6-3, 6-2.

Μπήκαν στον τελικό χωρίς να έχουν χάσει σετ. Για τον Αφρουδάκη, Νο.3 στην κατάταξη της χώρας μας στα 12άρια, αυτή ήταν η 1η συμμετοχή σε τουρνουά της Tennis Europe και τη συνδύασε με έναν τελικό. Για τον Χατζηνικολάου, Νο.5 στην κατάταξη της Ελλάδας στα 12άρια, ήταν ο 2ος διαδοχικός τελικός, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ήταν φιναλίστ στα διπλά του Famagusta Tennis Cup U12 στη Λεμεσό, μαζί με τον Ράφα Παγώνη.

Στα μονά, ο Χατζηνικολάου έπαιξε στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον Ούγγρο Noel Giovantsis με 6-1, 6-3. Στη φάση των ομίλων ο Ιορδάνης είχε κερδίσει τον Ιταλό Varagnolo με 6-2, 6-2 και τον Μαυροβούνιο Luka Milickovic με 6-1, 6-1.

Ο Αφρουδάκης έχασε στις λεπτομέρειες την είσοδο στα προημιτελικά, καθώς ηττήθηκε από τον Timur Gordeev με 7-6 (5), 5-7, 8-10 και πήρε τη 2η θέση στον όμιλό του, έχοντας κερδίσει τον Unik Ramadani από το Κόσοβο με 6-3, 6-1.

Ο Καλπαξίδης πήρε επίσης τη 2η θέση στον όμιλό του, κερδίζοντας τον Ares Ferhati με 6-2, 7-5 και γνωρίζοντας την ήττα από τον Daniil Valter με 1-6, 1-6.

Θυμίζουμε πως στα κορίτσια η Λυδία Παναγιωτίδου ήταν η πρωταθλήτρια στο μονό, ενώ κέρδισε τον τίτλο και στο διπλό, μαζί με τη Διώνη Κουκούλη. Η Κουκούλη ήταν ημιφιναλίστ στο μονό, ενώ στο τουρνουά αγωνίστηκε και η Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου, η οποία ήταν ημιφιναλίστ στο διπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots