Πρωταθλήτρια σε μονά και διπλά η Παναγιωτίδου στα Τίρανα! (pics)

 
Πρωταθλήτρια σε μονά και διπλά η Παναγιωτίδου στα Τίρανα! (pics)
tn team Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 - 14:35

Και τους δυο τίτλους κατέκτησε η Λυδία Παναγιωτίδου στο National Sport Park στα Τίρανα της Αλβανίας, στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe για τα 12άρια. Στα μονά κατέκτησε τον 1ο τίτλο της σε επίπεδο Tennis Europe, ενώ στα διπλά τον 3ο, με συμπαίκτρια τη Διόνη Κουκούλη.

Με μεγάλη επιτυχία και διπλό θρίαμβο ολοκληρώθηκε η άψογη εβδομάδα της Λυδίας Παναγιωτίδου στα Τίρανα της Αλβανίας, όπου φιλοξενήθηκε το Tirana Open, διοργάνωση της 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe.

Η Λυδία, Νο.1 στην κατηγορία των 12 ετών στη χώρα μας, κέρδισε στον σημερινό τελικό τη Λετονή Marina Markina με 3-6, 6-2, 10-1 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα μονά. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος της στα μονά, σε διεθνή διοργάνωση της Tennis Europe.

Το σετ που έμεινε πίσω ήταν και το μόνο που έχασε όλη την εβδομάδα η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, αφού στη φάση των ομίλων είχε χάσει μόνο ένα game, κερδίζοντας την Τουρκάλα Naz Dedeoglu με 6-0, 6-0 και την Ουκρανή Tetiana Loyko με 6-1, 6-0. Στη συνέχεια μπήκε στα νοκ άουτ, όπου κέρδισε την Ιταλίδα Giulia Fiorenza με 6-1, 6-0 και την Κοσοβάρα Learta Muharremi με 6-4, 6-1, για να προκριθεί στον τελικό.

Τον τελικό του μονού διαδέχθηκε ο τελικός του διπλού, όπου η Παναγιωτίδου και η Διόνη Κούκουλη επιβλήθηκαν των Ιταλίδων Demetra Mazzarella και Giulia Zoppas με 6-2, 6-0.

Στα διπλά ήταν ο 3ος τίτλος της Λυδίας σε επίπεδο Tennis Europe, αφού είχε κερδίσει το Open 10/12 TCBB στο Boulogne-Billancourt της Γαλλίας στις αρχές της χρονιάς, καθώς και το Famagusta Tennis Cup U12 G2 στη Λεμεσό την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τη Διόνη Κουκούλη αυτό ήταν το ντεμπούτο της στην Tennis Europe και συνδυάστηκε με τον 1ο τίτλο, αλλά και με μια πολύ καλή πορεία στα μονά.

Η αθλήτρια του Ο.Α. Βούλας, Νο.2 στην κατάταξη της χώρας μας στα 12άρια, κέρδισε την Αλβανίδα Enki Hyseni με 6-3, 6-2 και την Κοσοβάρα Nina Thaqi με 6-1, 6-0 για να πάρει την 1η θέση στον όμιλό της και να μπει στα νοκ άουτ. Εκεί ξεπέρασε τη Σέρβα Nadja Prodanovic που εγκατέλειψε στο 2-2 του 1ου σετ, μπαίνοντας στα ημιτελικά, όπου τη σταμάτησε η Marina Markina, με 6-0, 6-1.

Να σημειωθεί πως στα Τίρανα, στο ταμπλό των κοριτσιών συμμετείχε και η Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου, η οποία πήρε την 3η θέση στον όμιλό της, γνωρίζοντας την ήττα από τη Lina Nikolovska με 1-6, 2-6 και από την Elisa Abriola με 4-6, 1-6. Στο διπλό η Κωνσταντίνα συνεργάστηκε με την Ilina Ilieva από τη Βουλγαρία και μπήκαν με bye στον 2ο γύρο, όπου κέρδισαν τις Evelina Ioana Bichir και Eva Angelina Radoman με 7-5, 6-1 και μπήκαν στα ημιτελικά. Εκεί ηττήθηκαν από τις Ιταλίδες Mazzarella και Zoppas με 6-3, 6-2.

Στο τουρνουά των αγοριών έλαβαν μέρος για την Ελλάδα οι Χρήστος Αφρουδάκης και Ιορδάνης Χατζηνικολάου, που πήραν τη 2η θέση στο διπλό, καθώς και ο Κωνσταντίνος Καλπαξίδης.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots