Έπεσε μαχόμενη η Εθνική αγοριών U12

 
Έπεσε μαχόμενη η Εθνική αγοριών U12
tn team Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 - 14:54

Η Εθνική των αγοριών U12 ηττήθηκε στα πλέι-οφ των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Summer Cups από την πολύ δυνατή Φινλανδία, αφήνοντας γενικά πολύ καλές εντυπώσεις στο προκριματικό τουρνουά που έγινε στην Ντιζόν.

Ένα βήμα πριν από μια πολύ μεγάλη πρόκριση για την τελική φάση του European Summer Cups U12, όπου θα παίξουν οι 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έφτασε η Εθνική ομάδα των αγοριών U12, που ηττήθηκε τελικά σήμερα από τη Φινλανδία.

Οι πανίσχυροι και με πολύ καλή παράδοση Φινλανδοί, πήραν το προβάδισμα μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, καθώς ο Kaius Ketola κέρδισε τον Ράφα Παγώνη με 6-7 (4), 6-1, 6-2.

Ακολούθησε η μάχη μεταξύ των δυο Νο.1 των δυο ομάδων, του Αλέξανδρου Αυγέρη και του Alex Tuomolin. Ο Αυγέρης έκανε μια καλή προσπάθεια αλλά δεν απέφυγε την ήττα, με 6-3, 6-2.

Στο διπλό οι δυο ομάδες έδωσαν μια πολύ δυνατή αναμέτρηση, με τους Φινλανδούς Aatu Niemela και Tuomolin να κάνουν στο τέλος το 3-0, επικρατώντας των Γιάννη Μοτσάκο και Αυγέρη με 6-1, 5-7, 10-8.

Θυμίζουμε πως η ομάδα μας τα πήγε εξαιρετικά αυτή την εβδομάδα στο προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Β', στην Ντιζόν της Γαλλίας. Πήρε την 1η θέση στον 1ο όμιλο, κερδίζοντας χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι, με 3-0, το Λουξεμβούργο, τη Λετονία και το Ισραήλ. Σήμερα διεκδίκησε απέναντι στη Φινλανδία το ένα από τα δυο εισιτήρια για την πρόκριση στην τελική φάση, με τη Γαλλία να εξασφαλίζει το άλλο εισιτήριο.

Αρχηγός αποστολής και συνοδός των Ελλήνων παικτών στην Ντιζόν, ήταν ο Νίκος Αλεξίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots