Έχασε την ευκαιρία η Παπαμιχαήλ

 
Έχασε την ευκαιρία η Παπαμιχαήλ
Έχασε την ευκαιρία η Παπαμιχαήλ
tennisnews team Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 - 20:28

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είχε 3 match point για να κερδίσει την Julia Grabher και να δώσει στην Ελλάδα τη νίκη επί της Αυστρίας, καθώς τελικά γνώρισε την ήττα μετά από μεγάλη μάχη που ξεπέρασε τις 2,5 ώρες σε διάρκεια.

Η Παπαμιχαήλ "άγγιξε" τη νίκη στην αναμέτρησή της με την Grabher, No.221 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά έχασε 3 match point στο 3ο σετ και τελικά γνώρισε την ήττα από την Αυστριακή με 1-6, 6-4, 7-5.

Η Παπαμιχαήλ έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, προηγήθηκε με 5-0 και έκλεισε γρήγορα το 1ο σετ, στο 7ο game. Προηγήθηκε νωρίς με break και στο 2ο σετ, κάνοντας το 2-1, όμως η Grabher είχε άμεση απάντηση και κέρδισε τα 2 επόμενα games. Εξελίχθηκε σε ένα πολύ κλειστό σετ, με την 23χρονη Αυστριακή να κάνει ένα πολύ μεγάλο break στο 10ο game και να το κατακτά με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ η Grabher προηγήθηκε με 3-1, όμως ήταν η σειρά της Δέσποινας να κάνει την αντεπίθεση και με 4 κερδισμένα games στη σειρά, να πάρει ξανά το πάνω χέρι, για το 5-3. Έχασε διπλό match point στη συνέχεια η 27χρονη Ελληνίδα, για να κάνει το 6-3, με την Αυστριακή να ανατρέπει το 3-5, 15-40 και να κρατάει το σερβίς της, μειώνοντας σε 4-5.

Ακόμα ένα χαμένο match point είχε η Παπαμιχαήλ στο 10ο game, όπου η Grabher έκανε break και ισοφάρισε σε 5-5. Η Αυστριακή πήρε και το momentum μετά απ' αυτό, για να κλείσει το σετ με νέο break και να ολοκληρώσει την ανατροπή της, σε 2 ώρες και 34 λεπτά παιχνιδιού.

Με τη νίκη αυτή η Αυστρία ισοφάρισε την Ελλάδα σε 1-1, αφού θυμίζουμε πως στο πρώτο παιχνίδι της σειράς η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είχε κερδίσει την Sinja Kraus με 6-4, 6-4.

Το διπλό θα κρίνει τη νικήτρια ομάδα, με τις Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ να διεκδικούν την πολύ σημαντική αυτή νίκη, ενάντια στις Melanie Klaffner και Kraus.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots