Η επική μάχη Federer-Κύργιου στο Μαϊάμι το 2017! (vid)

 
Η επική μάχη Federer-Κύργιου στο Μαϊάμι το 2017! (vid)
Η επική μάχη Federer-Κύργιου στο Μαϊάμι το 2017! (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 - 22:14

Μια από τις σπουδαιότερες μονομαχίες της προηγούμενης δεκαετίας στο Miami Open, χάρισαν το 2017 ο Roger Federer και ο Νικ Κύργιος. Τρια χρόνια μετά, το tennisnews.gr θυμάται ξανά την επική αυτή μάχη που μας είχε κρατήσει για περισσότερo από τρεις ώρες.

Αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες μονομαχίες της περασμένης δεκαετίας πραγματοποιήθηκε πριν από 3 χρόνια στο Miami Open, στην ημιτελική φάση, μεταξύ των Roger Federer και Νικ Κύργιου.

Ο καταπληκτικός αυτός αγώνας είχε κρατήσει 3 ώρες και 11 λεπτά, με τον 35χρονο τότε Federer να πανηγυρίζει τη νίκη με 7-6 (9), 6-7 (9), 7-6 (5)!

Εκτεταμένα στιγμιότυπα από τον αγώνα:

Ο Κύργιος ήταν αρκετά σταθερός παίζοντας παράλληλα πολύ εντυπωσιακά. Έβγαζε σερβίς στα 125 μίλια, και forehand στα 118!

"Περίμενα να κάνει trick shot και όλα αυτά που μας έχει συνηθίσει" δήλωσε ο Federer μετά το τέλος της αναμέτρησης για τον μόλις 21 ετών Κύργιο.

Ο Αυστραλός επίσης αγωνίστηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια του μαραθώνιου αγώνα αρκετά συγκεντρωμένα. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός πως σε πάρα πολλές περιπτώσεις -με χρονική απόκλιση- στις οποίες πιέστηκε, βρήκε τρόπο να αντιδράσει.

Στο 2ο σετ ήρθε αντιμέτωπος, στο tie break, με 2 match point του Federer, κατάφερε με ψυχραιμία να αντέξει την πίεση και να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση, να κάνει το 1-1 στα σετ, διεκδικώντας επάξια την πρόκριση στη συνέχεια.

Ο Κύργιος κοίταξε στα μάτια τον έμπειρο Federer, όπου παρά τα 35 του χρόνια, ήταν ασύλληπτος και ακούραστος σε όλη την διάρκεια της μονομαχίας. Προερχόμενος από την 1η κατάκτηση Grand Slam έπειτα από 5 χρόνια (Australian Open) και έχοντας ήδη σηκώσει

σχεδόν 2 εβδομάδες πριν το Indian Wells, ο Ελβετός φαινόταν πιο διψασμένος από ποτέ, πανηγυρίζοντας στο τέλος ακόμα μια μεγάλη νίκη.

Συνολικά ο Federer σημείωσε 54 winners έναντι 38 του Κύργιου. Τα λάθη ήταν 39 για τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών και 34 για τον Αυστραλό.

Για την ιστορία ο Federer κατέκτησε εν τέλει και τον τίτλο στο Miami, 11 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που σήκωσε το τρόπαιο στο αμερικανικό Master, επικρατώντας στον τελικό του αιώνιου αντιπάλου του Rafael Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots