Becker: "Στη φυλακή κάποιος ήθελε να με σκοτώσει"

 
Becker: "Στη φυλακή κάποιος ήθελε να με σκοτώσει"
tn team Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 - 16:21

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή του, ο Boris Becker μοιράστηκε κάποιες ανατριχιαστικές, αλλά και όμορφες ιστορίες από τη φυλακή, ενώ είπε πως σε γενικές γραμμές η περιπέτεια αυτή του έκανε καλό, τον έκανε να βρει τον παλιό του εαυτό και να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Ο Becker πέρασε περίπου 8 μήνες σε φυλακή της Αγγλίας, εξαιτίας οικονομικών εγκλημάτων. Παρότι αρχικά καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για χρεοκοπία, ο 55χρονος Γερμανός θρύλος εκμεταλλεύτηκε τη βρετανική νομοθεσία για αλλοδαπούς κρατουμένους και κατάφερε να αποφυλακιστεί μετά από 8 μήνες, με την προϋποθέση ωστόσο να απελαθεί από τη Μεγάλη Βρετανία και να μην έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να επισκεφτεί το αγαπημένο του Wimbledon και το Λονδίνο, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Τις τελευταίες μέρες, όπως αποκάλυψε, ζει σε ξενοδοχείο στο Μόναχο και σιγά-σιγά επιστρέφει σε μια κανονική ζωή, η οποία εγγυήθηκε πως θα είναι διαφορετική από αυτή που έκανε, μιας και πήρε το μάθημά του.

Στο γερμανικό δίκτυο Sat.1, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή του και μετά από κάποια αποσπάσματα που είχαν διαρρεύσει μέσω της Bild, τελικά προβλήθηκε ολόκληρη η συνέντευξη, στην οποία μοιράστηκε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από αυτές τις 231 ημέρες στη φυλακή. 

Για τα βιώματά του στη φυλακή, είπε: "Μέσα στη φυλακή είσαι ένα τίποτα. Το κατάλαβα αμέσως αυτό. Είσαι απλά ένας αριθμός, κανείς δεν με αποκαλούσε με το όνομά μου. Δεν τους ένοιαζε ποιος ήμουν. Έκανα φιλίες, είχα τρεις φίλους κρατούμενους, που μου έσωσαν τη ζωή. Τον Οκτώβριο, κάποιος ήθελε να με σκοτώσει, αλλά χάρη στη στήριξη των άλλων κρατουμένων, αυτό το επικίνδυνο άτομο που ήταν για 12 χρόνια στη φυλακή, μου ζήτησε συγγνώμη.

Πέρασα το χρόνο μου διδάσκοντας αγγλικά και μαθηματικά σε άλλους κρατούμενους. Λίγες εβδομάδες αργότερα, αφοσιώθηκα στη μελέτη της στωικής φιλοσοφίας και στη συνέχεια δίδαξα και σε άλλους κρατούμενους. Ήμουν και ο γυμναστής τους επίσης. Ευτυχώς είχα πράγματα να κάνω, αλλιώς θα είχα τρελαθεί."

Για το αν τον άλλαξε η περίοδος στη φυλακή, είπε: "Είμαι ο ίδιος άνθρωπος, αλλά είμαι πιο ταπεινός τώρα. Έχασα γύρω στα 7 κιλά, κοιμήθηκα πολλές φορές πεινασμένος, κάτι που ομολογώ ότι δεν μου είχε ξανατύχει. Η παραμονή μου στη φυλακή έκανε καλό στην υγεία μου, νομίζω βρήκα τον άνθρωπο που ήμουν πριν από αρκετά χρόνια. Ήταν ένα σκληρό μάθημα που με πλήγωσε, αλλά εκ των υστέρων είχε και θετικές επιπτώσεις.

Είχα χρόνο να σκεφτώ και κατάλαβα τα λάθη που έκανα. Δεν είχα πάντα τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μου, αυτοί οι 8 μήνες όμως με γλύκαναν και θέλω να παραμείνω στο σωστό δρόμο. Έχω μια δεύτερη ευκαιρία, τώρα πρέπει να την εκμεταλλευτώ και να συμμορφωθώ με τις αρχές μου. Η φυλακή με βοήθησε, μου επέτρεψε να βρω τον εαυτό μου."

Για το πως πέρασε αυτό το διάστημα στη φυλακή: "Κάθε μήνα είχα δικαίωμα να δέχομαι δυο επισκέψεις, αλλά δεν επιτρεπόταν να έρθουν κάποιες προσωπικότητες για να με δουν. Για παράδειγμα, ήθελε να έρθει ο Jurgen Klopp. Μίλησα μαζί του, τελικά όμως δεν του το επέτρεψαν, γιατί είναι πολύ διάσημος και φοβόντουσαν ότι θα προκληθεί χάος στη φυλακή.

Στις 22 Νοεμβρίου έκλεισα τα 55 και αρκετοί συγκρατούμενοι συνεργάστηκαν, για να μου προσφέρουν τρεις μικρές σοκολατένιες τούρτες που είχαν ιδιαίτερη γεύση. Επίσης λάμβανα καθημερινά πολλά γράμματα θαυμαστών, φίλων και πρώην τενιστών. Τα έχω διαβάσει όλα και δεσμεύομαι πως θα απαντήσω σε όλα έως το τέλος του χρόνου.

Αυτά τα γράμματα με βοήθησαν πολύ στην καθημερινότητά μου. Πιο πολύ με άγγιξε το γράμμα του Michael Stich (πρώην τενίστας, career high No.2 ATP). Ήταν τρεις σελίδες με πραγματικά πολύ συγκινητικές λέξεις. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανε μια τόσο όμορφη χειρονομία."

Για τη σχέση του με τα χρήματα: "Από το 2012 ζω με τραπεζικά δάνεια, γιατί έκανα μια ζωή πάνω από τις δυνατότητές μου όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό όμως έχει τελειώσει τώρα. Θέλω να μπορέσω να αγοράσω ένα διαμέρισμα και ένα αυτοκίνητο χωρίς να χρειαστώ δάνειο. Για πάρα πολύ καιρό πίστευα πως μπορούσα να ζήσω όπως ζούσα όταν έπαιζα τένις στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα όμως πρέπει να προσέχω περισσότερο στη διαχείριση των περιουσιακών μου στοιχείων."

Για το τι ακολούθησε μετά την αποφυλάκιση (και την απέλαση) του: "Αρχικά ήρθα στην Στουτγκάρδη, όπου με είδαν μόνο οι τελωνειακοί υπάλληλοι, που μου ευχήθηκαν μια ασφαλή επιστροφή. Ήθελα να αποφύγω τους φωτογράφους που περίμεναν στο Μόναχο.

Έτσι πέρασα τη νύχτα με μερικούς φίλους σε ένα διαμέρισμα κοντά στη Χαϊδελβέργη. Ήπια μια μπύρα, ήταν η καλύτερη της ζωής μου. Εκεί πέρασα όλη την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο πήγα στο Μονακό, για να δω τους γιατρούς μου και να προσπαθήσω να σταθώ ξανά στα πόδια μου, γιατί μετά από οκτώ μήνες στη φυλακή δυσκολευόμουν να περπατήσω σωστά.

Από τη Δευτέρα έχω επιστρέψει στο να ζω όλο και πιο κανονικά. Βρίσκομαι στο Μόναχο, σε ένα ξενοδοχείο. Οι άνθρωποι που συναντώ μου εύχονται καλή τύχη, μέχρι στιγμής δεν έχω δεχθεί αρνητικά σχόλια."

Τέλος, για το μέλλον του, σχολίασε: "Έχω μειώσει τον αριθμό των ανθρώπων στο περιβάλλον μου, ώστε να έχω κοντά μου μόνο εκείνους που με αγαπούν πραγματικά. Τους επόμενους μήνες θα ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό, για να έχω μια πιο ήρεμη ζωή. Μου αρέσει το Ντουμπάι και το Μαϊάμι, όπου ήδη έχω ζήσει. Έχω πολλές ιδέες. Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι που επέστρεψα στην κανονική ζωή. Τώρα θέλω να ταξιδέψω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots