ATP
O Πρωταθλητής των Πρωταθλητών (pics)

 
Roger Federer
Roger Federer
tennisnews team Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010 - 22:13

Ή  σε συντομία ROGER FEDERER! O Ελβετός συνεχίζοντας την πολύ καλή του εμφάνιση και στον τελικό κέρδισε το Νο 1 Rafael Nadal, και πανάξιο αντίπαλο, με 6-3, 3-6, 6-1 και κατέκτησε για 5η φορά το τρόπαιο των Masters στο World Tour Final.

98 λεπτά τένις από δύο παίκτες που έχουν οδηγήσει το άθλημα στις πιο μεγάλες του δόξες. Δύο αθλητές που γράφουν σε κάθε τους αγώνα ιστορία. Δύο αντίπαλοι που οι μεταξύ τους αγώνες διαφημίζουν το τένις. Roger Federer και Rafael Nadal. Σίγουρα για αυτούς τους δύο θα μιλάμε και του χρόνου.

Το πρώτο σετ ανήκει στο Roger Federer, o οποίος μπήκε επιθετικά στον αγώνα από την πρώτη στιγμή. Ήξερε πως μόνο αυτό είναι το παιχνίδι που θα μπορούσε να "ιδρώσει" το Nadal. Το πρώτο σετ με 44 winners για το Federer έδειχνε πως θα ήταν θέμα χρόνου να φέρει το break προς την πλευρά του Ελβετού.  Και αυτό έγινε στο 8ο game και στην πρώτη ευκαρία που άφησε ο Nadal στο Federer ή στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε ο Federer.

To 2o set ήταν κάτι άλλο. Ο Nadal ανέβησε στο πρώτο του σερβίς, ο Federer έπεσε λίγο και ο Nadal με τη γνωστή ρου μαχητικότητα και επιθετικότητα πήρε το break στο 4ο game. Αυτό το break του έδωσε και το σετ.

Στο 3o set, o Federer του 1ου σετ επέστρεψε και πραγματικά έκανε θαύματα. Με δύο breaks έδειξε πως δεν χάνει αυτό τον τίτλο και σήκωσε μέσα στην Ο2 Arena το τεράστιο κύπελο.

Εάν μας ρωτήσετε ποιά ήταν τα κλειδιά στην επιτυχία αυτή του Federer απέναντι στον εφιάλτη του που ακούει στο όνομα Nadal,θα σας πούμε…σταθερότητα στο backhand, πολύ καλό volley και wide σερβίς στο backhand του Nadal. Αλλά βέβαια και η μαχητικότητα που έδειξε σε κάθε πόντο του αγώνα.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον αγώνα:

Φωτογραφικά στιγμιότυπα και υλικό από όλη τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα στη σελίδα του τουρνουά στο tennisnews.gr

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots