ATP
BREAKING: Χάνει τη σεζόν ο Federer!

 
BREAKING: Χάνει τη σεζόν ο Federer!
BREAKING: Χάνει τη σεζόν ο Federer!
tennisnews team Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 - 23:55

Πρόωρο τέλος στη φετινή σεζόν του έβαλε ο Roger Federer, ο οποίος ανακοίνωσε τη δύσκολη απόφασή του να μην αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο US Open και στο ATP World Tour Finals, μέσα από το Facebook! Το 2017 θα επιστρέψει στα courts o Ελβετός!

Ο Roger Federer ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά πως δε θα ταξιδέψει στο Ρίο και δε θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου είχε σκοπό να παίξει σε μονά, διπλά και μεικτά! Επιπλέον, ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας έγραψε πως δε θα αγωνιστεί σε κανένα άλλο τουρνουά στο 2016, τερματίζοντας πρόωρα την σεζόν του.

Η ανακοίνωση του Federer στο Facebook: 

"Είμαι πολύ απογοητευμένος που ανακοινώνω πως δε θα είμαι σε θέση να εκπροσωπήσω την Ελβετία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πως θα λείψω στο υπόλοιπο της σεζόν. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιλογές μου, μετά και από σύσκεψη που είχα με τους γιατρούς και με την ομάδα μου, πήρα τη δύσκολη απόφαση να βάλω τέλος στο 2016, καθώς έχω ανάγκη από εκτεταμένη αποκατάσταση, μετά και τη χειρουργική επέμβαση που έκανα στο γόνατό μου, νωρίτερα φέτος.

Οι γιατροί γνωρίζουν πως αν θέλω να παραμείνω στο tour για μερικά ακόμα χρόνια, κάτι που σκοπεύω να κάνω, θα πρέπει να δώσω στο γόνατό μου και στο σώμα μου τον κατάλληλο χρόνο για να αναρρώσει πλήρως. Αυτή η εμπειρία, με έχει κάνει να συνειδητοποιήσω πόσο τυχερός υπήρξα στην καριέρα μου, γιατί είχα λίγους τραυματισμούς. Η αγάπη που έχω για το τένις, τον ανταγωνισμό, τα τουρνουά και φυσικά εσάς, τους fans μου, παραμένει το ίδιο μεγάλη. Συνεχίζω να έχω κίνητρα και σκοπεύω να συγκεντρώσω την ενέργειά μου για να επιστρέψω υγιής και να είμαι σε φόρμα για να παίξω επιθετικό τένις το 2017."

O Federer, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δε θα αγωνιστεί ξανά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το χρυσό μετάλλιο στα μονά, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που λείπει από τη συλλογή του Ελβετού, που είχε κερδίσει πάντως ένα χρυσό μετάλλιο, στα διπλά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, μαζί με τον Stan Wawrinka.

Ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων, δε θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Cincinnati στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, ενώ θα απουσιάσει για πρώτη φορά από το US Open μετά από 18 χρόνια! Την τελευταία φορά που δεν αγωνίστηκε καθόλου στο αμερικανικό Grand Slam, ήταν το 1998. Έκτοτε, μετράει 17 συνεχόμενες παρουσίες και 16 συνεχόμενες παρουσίες στο κυρίως ταμπλό.

Θυμίζουμε πως μετά από το Australian Open του Ιανουαρίου, ο Federer είχε τραυματιστεί στο γόνατό του. Αναγκάστηκε να κάνει χειρουργική επέμβαση, αλλά αρχικά ενημέρωσε πως θα μείνει εκτός μόνο για ένα μήνα. Τελικά η ζημιά ήταν μεγαλύτερη και επέστρεψε τον Απρίλιο στη δράση, δίνοντας μόνο μερικούς αγώνες στη χωμάτινη σεζόν, πριν αποσύρει τη συμμετοχή του από το Roland Garros εξαιτίας ενοχλήσεων στην πλάτη.

Στο Wimbledon, πραγματοποίησε το καλύτερό του τουρνουά στη σεζόν, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Η ήττα του από τον Milos Raonic στα 5 σετ θα είναι η τελευταία του αναμέτρηση στο 2016, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά από το 2000, που δε θα κερδίσει κανέναν τίτλο! Το 2001 κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Μιλάνο και από τότε κέρδιζε τουλάχιστον έναν τίτλο ανά σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots