ATP
"O Federer δεν χτύπησε το γόνατο στo Wimbledon"

 
"O Federer δεν χτύπησε το γόνατο στo Wimbledon"
"O Federer δεν χτύπησε το γόνατο στo Wimbledon"
tennisnews team Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 - 16:20

O στενός συνεργάτης του Roger Federer, Severin Luthi, παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα, Tages-Anzeiger. Διέψευσε τις φήμες πως ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας τραυμάτισε χειρότερα το γόνατό του στην άσχημη πτώση που είχε στα ημιτελικά του Wimbledon, ενώ είπε πως έχει αρχίσει ήδη να δουλεύει για την επόμενη σεζόν!

Ο Luthi έδωσε πολλές απαντήσεις σχετικά με την απόφαση του Roger Federer να βάλει πρόωρο τέλος στη φετινή σεζόν. Θυμίζουμε πως ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Wimbledon, ανακοίνωσε πως δε θα παίξει σε κανένα άλλο τουρνουά στο 2016, εξαιτίας του προβλήματος που έχει στο γόνατο, από τις αρχές της χρονιάς.

"Αν το Wimbledon δε σήμαινε τόσα γι' αυτόν, πιθανότατα να μην είχε αγωνιστεί καν", είπε χαρακτηριστικά ο Luthi, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα υπήρχε ήδη και η πτώση που είχε ο Federer στον τελευταίο του αγώνα για φέτος με τον Milos Raonic στα ημιτελικά του βρετανικού Grand Slam, δεν είχε να κάνει τίποτα με αυτό.

"Όχι, δεν είχε να κάνει με την πτώση. Απλά ήταν μια στιγμή που φοβήθηκε, επειδή δεν ήξερε ακριβώς τι είχε γίνει και επειδή δεν ήταν στην καλύτερή του κατάσταση έτσι κι αλλιώς."

Ο Ελβετός τεχνικός, αρχηγός της ελβετικής ομάδας του Davis Cup, εξήγησε πως ο Federer δεν είχε αρκετό χρόνο για να αναρρώσει εντελώς από τον τραυματισμό του στο γόνατο, ενώ τόνισε το πόσο θετικό είναι που δε θα χρειαστεί νέα εγχείρηση.

"Ευτυχώς, δε χρειάζεται να κάνει κι άλλη εγχείρηση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Τώρα πρέπει να βρει μια ισορροπία, μια σταθερότητα, για να μπορέσει να επιτίθεται και πάλι στο 100% του. Πρέπει τώρα να αναπληρώσει τα αποθέματα ενέργειας."

Τέλος, ο Luthi αποκάλυψε πως o Federer ήδη έχει αρχίσει να δουλεύει για το 2017, ενώ θαύμασε την αφοσίωσή του, μετά από τόσα χρόνια στα courts.

"Είναι εκπληκτικό που έχει όλη αυτή τη θετική ενέργεια. Το πόσο χαρούμενος είναι όταν προπονείται και όταν αγωνίζεται, όταν ταξιδεύει στον κόσμο. Σίγουρα θέλει να βρίσκεται ψηλά, αλλά δεν τον ενδιαφέρει τόσο όσο τα υπόλοιπα. Είμαι πεπεισμένος πως αν επιστρέψει στο 100% του, θα είναι ακόμα σε θέση να κερδίσει τους πάντες. Ο στόχος είναι να επανέλθει ακόμα δυνατότερος και να μπορεί να κερδίζει τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots