ATP
Πρόκριση με νέα απώλεια για τον Federer (vids)

 
Πρόκριση με νέα απώλεια για τον Federer (vids)
Πρόκριση με νέα απώλεια για τον Federer (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 - 22:57

Για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι ο Roger Federer έμεινε πίσω με σετ, αλλά κέρδισε τα 3 επόμενα και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον 3ο γύρο του US Open.

Μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας του με τον Sumit Nagal, o Roger Federer είχε μια νέα απώλεια σετ στο US Open, χάνοντας το 1ο σετ και από τον Damir Dzumhur. Ανέβηκε όμως στη συνέχεια ο Ελβετός και επικράτησε του Βόσνιου με 3-6, 6-2, 6-3, 6-4, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του αμερικανικού Grand Slam.

O "Βασιλιάς" ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 άσους και 58 winners, κάνοντας και 45 αβίαστα λάθη. 26 winners και 40 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός του Dzumhur.

Ο Federer δεν έκανε καθόλου καλό ξεκίνημα και ο Dzumhur βρέθηκε μπροστά με 4-0 στο 1ο σετ. Ο Ελβετός μείωσε σε 2-4, αλλά ο Dzumhur διατήρησε τη διαφορά του ενός break μέχρι το τέλος του σετ, το οποίο κέρδισε με 6-3.

Η απάντηση ήρθε αμέσως για τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων, που άνοιξε με 3 συνεχόμενα κερδισμένα games το 2ο σετ. Ο Dzumhur προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 4-2 και είχε ένα break point για το 4-3, αλλά ο Federer έσβησε την ευκαιρία του αντιπάλου του και έμεινε μπροστά, για να σερβίρει αργότερα με επιτυχία για το 6-3.

Και το 3ο σετ ξεκίνησε με ένα προβάδισμα 3-0 για τον Roger, που χρειάστηκε να σβήσει 3 break point στο 7ο game, για να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας και να κάνει το 5-2. Ευκολότερα κράτησε το σερβίς του την επόμενη φορά, για το 6-3.

Το break ήρθε γρήγορα για τον Ελβετό μαέστρο και στο 4ο σετ, που του εξασφάλισε ένα προβάδισμα με 3-1 και μετέτρεψε τον υπόλοιπο αγώνα σε τυπική διαδικασία. Χωρίς να απειληθεί έκτοτε, ο 38χρονος "σφράγισε" την πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 21 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 100ή αναμέτρηση για τον Federer στο Grand Slam της Νέας Υόρκης, όπου έχει κερδίσει 87 παιχνίδια (87-13). Είναι ένα τουρνουά που κατέκτησε 5 συνεχόμενες φορές από το 2004 μέχρι το 2008, έκτοτε όμως δεν έχει καταφέρει να το κερδίσει, με αποτέλεσμα να είναι το Grand Slam που έχει να κερδίσει τα περισσότερα χρόνια.

Συνολικά έφτασε τις 355 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις (355-57) και τις 1.225 νίκες καριέρας, θέλοντας ακόμα 50 για να ξεπεράσει το απίστευτο ρεκόρ του Jimmy Connors (1.274 νίκες καριέρας).

Την Παρασκευή θα προσπαθήσει να προκριθεί για 18η φορά στη δεύτερη εβδομάδα του US Open -σε 19 παρουσίες του στο τουρνουά- με αντίπαλο έναν εκ των Lucas Pouille και Daniel Evans.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots