ATP
Επίσημο: Ξανά στο Νο.1 του κόσμου ο Nadal

 
Επίσημο: Ξανά στο Νο.1 του κόσμου ο Nadal
Επίσημο: Ξανά στο Νο.1 του κόσμου ο Nadal
tennisnews team Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 - 5:52

Μετά από ένα χρόνο ακριβώς στο Νο.2, ο Rafael Nadal επέστρεψε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας από εκεί τον Novak Djokovic. Την πρώτη του είσοδο στο Top 15 πραγματοποίησε ο Denis Shapovalov. 

Μετά την αφαίρεση των βαθμών του ATP Finals της περσινής χρονιάς, ο Nadal προσπέρασε τον Djokovic και βρίσκεται ξανά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τον Οκτώβριο του 2018.

Ο 33χρονος Ισπανός έχει 9.585 βαθμούς, 640 περισσότερους από τον Djokovic. Η μάχη για το Year-end No.1 θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στο Λονδίνο, όπου θα γίνει για μια ακόμα χρονιά το ATP Finals.

Στην 3η θέση, αλλά με αρκετά μεγάλη διαφορά από τους Nadal και Djokovic, είναι ο Roger Federer, ενώ στο Νο.4 είναι ο Daniil Medvedev, που έχει μειώσει τη διαφορά από τον Ελβετό στους 485 βαθμούς. Στο Νο.5 βρίσκεται ο Dominic Thiem και στο Νο.6 είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα.

Στην 7η θέση έμεινε ο Alexander Zverev, ενώ μια ακόμα θέση κέρδισε ο Matteo Berrettini, που βελτίωσε το career high του στο Νο.8. Στην 9η θέση βρίσκεται ο Roberto Bautista Agut και την κορυφαία 10άδα συμπληρώνει ο Gael Monfils, που κέρδισε 3 θέσεις.

Ο φιναλίστ του Paris Masters, Denis Shapovalov, κέρδισε 13 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.15 του κόσμου, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Βελτίωσε το προηγούμενο career high του, που ήταν το Νο.20, κατά 5 θέσεις.

Στο Top 20 επέστρεψε ο Grigor Dimitrov, που κέρδισε 7 θέσεις, ενώ 6 θέσεις κέρδισε ο Jo-Wilfried Tsonga, που ανέβηκε στο Νο.29. Τέλος, στο Νο.34 ανέβηκε ο Cristian Garin, που είχε επίσης μια πολύ καλή εβδομάδα στο Παρίσι και άφησε πίσω του 8 θέσεις.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots