ATP
Αισιόδοξος ο γιατρός του Nadal για το ATP Finals

 
tennisnews team Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 - 13:11

Πολλοί πιστεύουν πως ο Rafael Nadal δε θα μπορέσει να αγωνιστεί στο ATP Finals. Ο επί πολλά χρόνια γιατρός του Ισπανού, Dr. Angel Ruiz-Cotorro, εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή του Rafa στο τουρνουά του Λονδίνου και μίλησε για την καινοτόμα θεραπεία που ακολουθεί.

Ο Nadal υπέστη τράβηγμα των δεξιών κοιλιακών μυών κατά τη διάρκεια της προπόνησής του στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να αποσύρει τη συμμετοχή του από τα ημιτελικά του Paris Masters. Επέστρεψε στη Μαγιόρκα και έκανε εξετάσεις, παίρνοντας τελικά την απόφαση να ταξιδέψει στο Λονδίνο, όπου προπονείται τις τελευταίες μέρες - για την ώρα πιο συντηρητικά από το συνηθισμένο.

"Είμαι αισιόδοξος, αλλά σ' αυτή την περίπτωση είμαι αισιόδοξος επειδή ο Rafa μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να παίξει στο Λονδίνο. Όπως και πριν λίγες ημέρες, δεν είχαμε αρκετά στοιχεία κρίσης για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Αν ο Rafa πάει να παίξει, θα είναι επειδή θα μπορεί να το κάνει", ανέφερε ο Dr. Cotorro.

Ο Cotorro συνέχεια, αποκάλυψε πως ο Nadal χρησιμοποιεί την κορυφαία θεραπεία INDIBA, για να αντιμετωπίσει αυτό τον τραυματισμό, μετά την αξιολόγηση της ζημιάς που αρχικά είχε αποδειχθεί δύσκολη.

 

"Ήταν μια πολύ δύσκολη εκτίμηση εκείνη τη στιγμή. Οι δοκιμές δεν είναι πολύ αξιόπιστες μέσα σε λίγα λεπτά, ούτε ήταν εκείνη τη στιγμή. Πρέπει να βασίζεσαι στις αισθήσεις και ήταν επιφυλακτικό και σκόπιμο να σταματήσουμε, επειδή δεν είχαμε τα στοιχεία για να αναλάβουμε το ρίσκο. Τώρα γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση. Θα κάνουμε όλες τις θεραπείας για να δούμε αν μπορεί να παίξει.

Όταν πρόκειται να το προσπαθήσεις είναι επειδή έχεις την ευκαιρία να παίξεις. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί που δεν σου επιτρέπουν άμεσα να πάρεις την απόφαση. Αν η εξέλιξη είναι ικανοποιητική, έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε σε θέση. Όταν υπάρχει ένα τράβηγμα δημιουργείται μία συστολή, πράγμα που συνέβη στο Παρίσι.

Πρέπει να αντιμετωπίσεις ολόκληρη την περιοχή με τοπικά αντιφλεγμονώδη μέτρα, εν τω βάθει θεραπεία με το INDIBA το οποίο λειτουργεί καλά, καθώς και όλους τους χειρισμούς και τις προσαρμογές που πρέπει να κάνεις με το φυσικοθεραπευτή Rafael Maymo.
Το πιο σημαντικό σημείο είναι η αναπροσαρμογή του σερβίς. Πρέπει να ξεκινήσουμε πολύ προοδευτικά. Αυτός ο τραυματισμός σου επιτρέπει απλώς να παίζεις με φυσιολογικό τρόπο. Πρέπει να γίνει μία προοδευτική επαναπροσαρμογή στο σερβίς και στο smash."

Ο Nadal, ο οποίος κατέκτησε τον 19ο Grand Slam τίτλο του πριν από 2 μήνες στο US Open, θα είναι στο Group Andre Agassi του ATP Finals, μαζί με τους Daniil Medvedev, Στέφανο Τσιτσιπά και Alexander Zverev. Η προγραμματισμένη πρεμιέρα του στο τουρνουά είναι το βράδυ της Δευτέρας (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), με αντίπαλο τον Zverev.