ATP
Federer: "Είμαι σίγουρος πως ο Rafa έβλεπε το ματς"

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 - 11:48


Πως σχολίασε ο Roger Federer την εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε ενάντια στον Novak Djokovic και το γεγονός πως συνέβαλε στο να πάρει ο Rafael Nadal το Year-end No.1.

Ο Federer έπαιξε μεγάλο τένις και κέρδισε τον Djokovic με 6-4, 6-3, για να τον αποκλείσει νωρίς από το ATP Finals και να προκριθεί ο ίδιος στα ημιτελικά του θεσμού.

"Ένιωσα πως είχα καλό ρυθμό από τη baseline και πως θα είχε δύσκολη μέρα αν δεν έπαιζε το καλύτερό του τένις. Αυτό ήταν καλό για μένα, αλλά και πάλι, ο Novak έχει κάνει απίστευτα καλή δουλειά στην καριέρα του, στο να βρίσκει τρόπους είτε να σε κάνει να παίζεις άσχημα, είτε να παίρνει με κάποιο τρόπο τη νίκη, όπως έκανε και στο Wimbledon.

Ήξερα λοιπόν πως το καλό ξεκίνημα δεν ήταν το κλειδί, το πιο σημαντικό ήταν να σερβίρω καλά σε όλο το ματς. Αυτό έκανα στο 1ο σετ και κράτησα μακριά την πίεση. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για μένα και η αντίδρασή μου στο τέλος τα λέει όλα."

Στον επικό τελικό του Wimbledon o Federer είχε χάσει διπλό championship point στο σερβίς του, για να κερδίσει τον Djokovic και να κατακτήσει ακόμα ένα Grand Slam, στα 38 του χρόνια. Παρόλα αυτά δεν υπήρχαν "φαντάσματα" από εκείνη την ήττα στο μυαλό του, όπως αγνοούσε και το γεγονός πως είχε να τον κερδίσει από το 2015.

"Δεν υπήρχαν ποτέ φαντάσματα βασικά, αυτό είναι κάτι που εσείς (οι δημοσιογράφοι) δημιουργήσατε. Δεν ήξερα καν ότι δεν τον είχα κερδίσει εδώ και λίγα χρόνια. Δεν το ένιωθα έτσι, γιατί ήμουν πολύ κοντά στο Παρίσι και στο Wimbledon.

Συνειδητοποίησα πως από την εγχείρησή μου στο γόνατο δεν τον είχα κερδίσει. Ένιωθα πως θα είχα την ευκαιρία μου για να το κάνω και είμαι πολύ χαρούμενος με το επίπεδο που είχα σήμερα. Πάντα είναι ιδιαίτερη μια νίκη με τον Novak, αλλά δεν ένιωσα πως ξεφορτώθηκα φαντάσματα ή τίποτα τέτοιο. Προχώρησα μετά το Wimbledon. Παίζω πολύ καλό τένις αυτή τη χρονιά και η σημερινή νίκη το αποδεικνύει."

Τέλος, ο Federer γνώριζε καλά πως η νίκη του αυτή έδωσε και στον Rafael Nadal το Year-end No.1, για 5η φορά στην καριέρα του. Πολλοί κάνουν λόγο για ένα δώρο στον Ισπανό, ωστόσο ο Federer δεν το βλέπει έτσι.

"Είμαι σίγουρος πως (ο Rafa) έβλεπε τον αγώνα, αλλά έχω βρεθεί και εγώ εκεί. Στο τέλος της ημέρας, απλά προσπαθώ να κάνω ένα καλό τουρνουά για τον εαυτό μου. Ήξερα πως το διακύβευμα ήταν μεγάλο για τον Novak σήμερα. Αν όμως δεν κέρδιζε στο Wimbledon, δε θα βρισκόταν τόσο κοντά. Είχε την ευκαιρία ακριβώς επειδή με κέρδισε στο Wimbledon.

Ο Rafa είχε μια απίστευτη χρονιά. Και οι δυο είχαν πολύ καλές σεζόν. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να τους κερδίσω και τους δυο φέτος, αλλά και οι δυο άξιζαν να είναι ψηλότερα από εμένα."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots