ATP
Federer, o πιο πολυταξιδεμένος!

 
Federer, o πιο πολυταξιδεμένος!
Federer, o πιο πολυταξιδεμένος!
tennisnews team Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 - 23:48

Μπορεί να έδωσε λιγότερους αγώνες από τους περισσότερους, ωστόσο ο Roger Federer ταξίδεψε τα περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλον παίκτη στο Top 10, τη φετινή σεζόν. Στην 3η θέση της λίστας βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στα 38 του χρόνια, ο Ελβετός ήταν ο πιο "πολυταξιδεμένος" Top 10 παίκτης του 2019, καθώς διένυσε 134.263 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την έρευνα του webapuestas.com. Μπορεί να έπαιξε σε λιγότερα τουρνουά από τους αντιπάλους του, μόλις 17, αλλά ο Federer διέσχισε σχεδόν όλες τις ηπείρους, με σημαντική διαφορά να κάνει βεβαίως και η απόφασή του στο τέλος της χρονιάς να διοργανώσει λατινοαμερικάνικη περιοδεία και να ταξιδέψει σε 5 χώρες της Νότιας Αμερικής, όταν οι περισσότεροι παίκτες βρισκοντουσαν ήδη σε διακοπές.

Παρότι ακολούθησε στην λατινοαμερικάνικη περιοδεία τον Federer, o Alexander Zverev απέχει αρκετά από τον Ελβετό, στη 2η θέση, με 117.630 χιλιόμετρα. Ο 22χρονος Γερμανός συμμετείχε σε 24 βαθμολογούμενα τουρνουά φέτος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αγωνίστηκε σε 27 τουρνουά, βρίσκεται στην 3η θέση, έχοντας ταξιδέψει φέτος 105.310 χιλιόμετρα.

Τέλος, αξιοσημείωτος είναι ο απολογισμός του Rafael Nadal, που βρίσκεται στην τελευταία θέση των 10 κορυφαίων, με σημαντική διαφορά μάλιστα από τους υπόλοιπους, έχοντας ταξιδέψει 74.521 χιλιόμετρα.

distance traveled 2019

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots