ATP
Federer: "Έκλαψα μετά την ήττα στο Wimbledon"

 
Federer: "Έκλαψα μετά την ήττα στο Wimbledon"
Federer: "Έκλαψα μετά την ήττα στο Wimbledon"
tennisnews team Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 - 19:56

Ο φετινός τελικός του Wimbledon ήταν ένα από τα πιο αξέχαστα ματς της φετινής σεζόν και o Roger Federer δεν έκρυψε πως μετά την ήττα του από τον Novak Djokovic στο tie-break του 5ου σετ, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

"Σπάνια κλαίω μετά από έναν αγώνα και εκείνη τη μέρα δεν το έκανα μέσα στο court. Μετά όμως, όταν ήμουν μόνος μου, έκλαψα", αποκάλυψε ο 38χρονος Ελβετός τενίστας, μιλώντας στο SportsWeek.

Για πρώτη χρονιά υπήρχε ο κανονισμός του tie-break στο 5ο σετ στο φετινό Wimbledon και μόνο για τις περιπτώσεις που το 5ο σετ πήγαινε στο 12-12. Αυτό έγινε στον τελικό, ανάμεσα στον Federer και στον Djokovic, με τον Σέρβο να κερδίζει τελικά το ματς με 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12 (3), σώζοντας και 2 championship point στο σερβίς του Federer, στο 7-8, 15-40 του 5ου σετ! Ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε ο Federer για να φτάσει τους 21 Grand Slam τίτλους και να το κάνει λίγες ημέρες πριν τα 38α γενέθλιά του.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Federer ανέφερε ξανά το Wimbledon, μιλώντας για τις πιο ξεχωριστές στιγμές της καριέρας του: "Σχεδόν κάθε στιγμή που είχα στο Wimbledon! Το 5ο σετ που κέρδισα το 2007 με τον Rafael Nadal, ο τελικός του 2009 με τον Andy Roddick, ο πρώτος τίτλος το 2003...", είπε χαρακτηριστικά, ο "Βασιλιάς", πρωταθλητής 8 φορές στο Wimbledon.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots