ATP
O Federer απάντησε στην Greta

 
Roger Federer
Roger Federer © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 - 23:05

Πρόσφατα η Greta Thunberg έβαλε στο στόχαστρό της και τον Roger Federer, εξαιτίας της μακροχρόνιας συνεργασίας του με την Credit Suisse. Οι αντιδράσεις, υπέρ και κατά, ήταν τόσες πολλές που τράβηξαν την προσοχή του Ελβετού, που απάντησε στην Greta και στο ακτιβιστικό κίνημα.

Το Νοέμβριο του 2018, μια ομάδα ακτιβιστών τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ, για παραβίαση ιδιωτικής περιουσίας. Σε μια συμβολική κίνηση, φωτογραφίζοντας τον πρέσβη της Credit Suisse, Roger Federer, είχαν παίξει τένις μέσα σε ένα κατάστημα της ελβετικής τράπεζας, στον χώρο όπου διαφημιζόντουσαν οι επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα. Πριν λίγες μέρες οι ακτιβιστές εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, αλλά αρνήθηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε.

Το συμβάν σχολιάστηκε και από την Greta Thunberg, που τον τελευταίο χρόνο έχει αποκτήσει τεράστια φήμη μέσα από την προσπάθειά της να βοηθήσει τον πλανήτη. Η πασίγνωση πια ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή, στήριξε την άποψη των ακτιβιστών που θέλουν να σταματήσει ο Roger Federer να έχει σχέσεις με την Credit Suisse.

Όπως είπε σε συνέντευξή της στην Guardian, 57 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν μοιραστεί από την Credit Suisse, σε εταιρείες που επενδύουν σε ορυκτά καύσιμα: "Roger Federer, το στηρίζεις αυτό;" αναρωτήθηκε.

"Οι σημερινές επιχειρήσεις, ως συνήθως, μετατρέπονται σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ζητάμε απλά να συμβάλλεις στο να τερματιστεί αυτή η τρέλα", πρόσθεσε.

Το hashtag "#Rogerwakeupnow" (Roger, ξύπνα τώρα) πήρε σημαντική έκταση στο Twitter, μετά και τα σχόλια της Thunberg.

Γι' αυτό και ο ίδιος ο Federer, αποφάσισε να τοποθετηθεί και να απαντήσει, μέσα από μια ανακοίνωση. Σε αυτήν αναφέρει πως σέβεται απόλυτα το κίνημα των ακτιβιστών και πως σκοπεύει να συζητήσει το θέμα που θίγουν με τους ανθρώπους της Credit Suisse.

Η ανακοίνωση του Federer:

"Λαμβάνω τις συνέπειες και τις απειλές της κλιματικής αλλαγής πολύ σοβαρά υπόψη μου, ειδικά απ' όταν η οικογένειά μου και εγώ φτάσαμε στην Αυστραλία, εν καιρώ μιας καταστροφής που προκάλεσαν πυρκαγιές. Ως πατέρας τεσσάρων παιδιών, αλλά και ως παθιασμένος υποστηρικτής της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, σέβομαι το κίνημα αυτό.

Είμαι ευγνώμων στους νέους ανθρώπους που είναι ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή και που μας αναγκάζουν όλους να αναθεωρούμε τη συμπεριφορά μας και να αναζητούμε καινοτόμες λύσεις. Οφείλουμε στους εαυτούς μας να ακούμε.

Γνωρίζω επίσης την ευθύνη μου ως άνθρωπος, ως αθλητής και ως επιχειρηματίας, γι' αυτό και θα ήθελα να συζητήσω με τους χορηγούς μου γι' αυτά τα σημαντικά ζητήματα."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots