ATP
Επέστρεψε στα προημιτελικά ο Rafa (vid)

 
Επέστρεψε στα προημιτελικά ο Rafa (vid)
Επέστρεψε στα προημιτελικά ο Rafa (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 - 8:49

O Rafael Nadal υπερκέρασε το εμπόδιο του Miomir Kecmanovic και επέστρεψε στα προημιτελικά του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο, μετά από 3 χρόνια.

Ο Nadal χρειάστηκε 1 ώρα και 35 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Kecmanovic με 6-2, 7-5 και εξασφάλισε μια θέση για την προημιτελική φάση του Abierto Mexicano.

O Nadal πέτυχε 20 winners και έκανε 17 αβίαστα λάθη, κάνοντας συνολικά έναν πολύ καλό αγώνα. Κέρδισε τους 26 από τους 32 πόντους στα πρώτα του σερβίς και πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς, για να προηγηθεί με 5-0.

O Kecmanovic, που έπαιξε κατά διαστήματα τένις πολύ υψηλού επιπέδου, μείωσε προσωρινά σε 5-2, αλλά ο Nadal απάντησε αμέσως με νέο break, για να κλείσει το σετ στο 8ο game (6-2).

Στο 2ο σετ ο Nadal έκανε για πρώτη φορά break στο 8ο game και προηγήθηκε με 5-3. Ο Σέρβος δεν το έβαλε κάτω και κέρδισε τα 2 επόμενα games, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Ο Ισπανός φρόντισε να "κλειδώσει" τη νίκη πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα, κερδίζοντας το 2ο σετ με 7-5, χάρη στο 5ο break του στο ματς.

O Nadal, ο οποίος ηττήθηκε πέρσι στη φάση των "16" του Abierto Mexicano από τον Νικ Κύργιο, έφτασε τις 17 νίκες σε 19 αναμετρήσεις στο Ακαπούλκο. Θυμίζουμε πως είχε κερδίσει 2 τίτλους στο μεξικανικό τουρνουά, το 2005 και το 2013, και τις δυο σε χωμάτινη επιφάνεια.

Στα προημιτελικά του Abierto Mexicano, o Nadal θα αντιμετωπίσει τον Soon-woo Kwon, που κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά και κέρδισε στον 2ο γύρο τον Dusan Lajovic με 7-6 (2), 6-0.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots