ATP
Και τώρα Dimitrov! (vids)

 
Και τώρα Dimitrov! (vids)
Και τώρα Dimitrov! (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 - 9:41

O Rafael Nadal κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Soon-woo Kwon και έκλεισε μια θέση για τα ημιτελικά του Abierto Mexicano, όπου θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov. 

O Nadal απώλεσε μόλις 3 games από τον Kwon στα προημιτελικά του Abierto Mexicano, επικρατώντας του νεαρού Κορεάτη με 6-2, 6-1.

Ο Kwon έβαλε όλα του τα δυνατά για 1 ώρα και 31 λεπτά και ενδεχομένως το τελικό αποτέλεσμα να τον αδικεί, ο Nadal όμως ήταν πολύ συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ανέβαζε το επίπεδό σε κάθε κρίσιμη στιγμή, για να πάρει δίκαια αυτή την καθαρή νίκη.

Με 25 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ισπανός, ο οποίος έσβησε και τα 8 break point που αντιμετώπισε! Στο 1ο σετ έκανε 2 break, στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2), ενώ προηγήθηκε ένα δύσκολο κράτημα σερβίς από το 0-40, για να αποτρέψει το 4-3 και να κάνει το 5-2 στο 7ο game.

Το 2ο σετ ξεκίνησε με 3 πολύ μεγάλα σε διάρκεια games, στα οποία ο Κορεάτης πάλεψε πολύ σκληρά, και τα 3 όμως είχαν την ίδια κατάληξη, με τον Rafa να τα κερδίζει και να προηγείται με 3-0. Στο 1ο game ο Ισπανός έσβησε 2 break point, στο 2ο game επέστρεψε από το 40-15 και μετά από 4 ισοπαλίες και 2 χαμένα break point κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς του αντιπάλου του, ενώ στο 3ο game χρειάστηκε να σβήσει 3 ακόμα break point για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να κάνει το 3-0.

Ο Kwon κράτησε μετά από αρκετή ώρα το σερβίς του για να μειώσει σε 3-1, όμως φάνηκε να μην έχει περισσότερες δυνάμεις πνευματικά για να μείνει σ' αυτό το ματς, ιδίως όταν ο Nadal έκανε ένα ακόμα break, για να φτάσει στο 5-1.

Μετά τις 3 εύκολες νίκες που πέτυχε στο Μεξικό εις βάρος των Pablo Andujar, Miomir Kecmanovic και Kwon, ο Nadal αναμένεται να δώσει ένα πολύ δυνατό τεστ στην ημιτελική φάση, απέναντι στον Grigor Dimitrov.

O "Grisha" έπαιξε πολύ καλό τένις και κέρδισε νωρίτερα τον Stan Wawrinka, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4.

Έκανε break στο πρώτο game o Βούλγαρος και δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ, αφού ακόμα και όταν ο Wawrinka τον ισοφάρισε στο 6ο game (3-3), έκανε αμέσως νέο break και ανέκτησε το πάνω χέρι για το 4-3.

Στο 2ο σετ το μοναδικό break έγινε από τον Dimitrov στο 5ο game, για να περάσει μπροστά με 3-2. Στη συνέχεια έσβησε ένα break point για το 4-2 και έκτοτε δεν κινδύνεψε ξανά στο παιχνίδι, έχοντας μάλιστα και τριπλή ευκαιρία για το double break στο 7ο game (2-4, 0-40), κάτι που παρόλο που δεν έγινε δεν τον εμπόδισε να φτάσει στη νίκη χάρη στο σερβίς του, έπειτα από 1 ώρα και 24 λεπτά αγώνα.

Για 14η φορά θα αναμετρηθούν Nadal και Dimitrov, με τον Ισπανό να έχει μια μεγάλη υπεροχή, κερδίζοντας τις 12 από τις 13 προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Παρόλα αυτά, πολλές απ' αυτές τις νίκες ήρθαν πολύ δύσκολα για τον Rafa, που έχει δώσει πολλές σπουδαίες αναμετρήσεις με τον Βούλγαρο αθλητή.

Ο άλλος ημιτελικός του Ακαπούλκο θα είναι αμερικανική υπόθεση, καθώς ο Taylor Fritz κατάφερε να επικρατήσει του Kyle Edmund με 6-4, 6-3 και θα αναμετρηθεί με τον John Isner, που πέτυχε 22 άσους, στη νίκη του επί του Tommy Paul, με 7-6 (3), 3-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots