ATP
Πρώτος τελικός στο 2020 για τον Rafa (vids)

 
Πρώτος τελικός στο 2020 για τον Rafa (vids)
Πρώτος τελικός στο 2020 για τον Rafa (vids)
tennisnews team Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 - 8:22

O Rafael Nadal δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει ούτε τον Grigor Dimitrov και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό στη φετινή σεζόν και 122ο συνολικά στην καριέρα του!

Ο Nadal επιβλήθηκε του Dimitrov με 6-3, 6-2, για να συνεχίσει την πορεία του προς τον τίτλο του Abierto Mexicano χωρίς χαμένο σετ και χωρίς να έχει περισσότερα από 7 games σε κάποιον από τους αγώνες του.

Ο κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων κατάφερε να αξιοποιήσει τα 5 από τα 6 break point που δημιούργησε στον ημιτελικό, ενώ αντέδρασε πολύ καλά όταν υπέστη το πρώτο break στο παιχνίδι και έμεινε πίσω με 1-2. Συγκεκριμένα κέρδισε τα 4 επόμενα games και πήρε τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια του, για να σερβίρει με επιτυχία για την κατάκτηση του 1ου σετ στο 9ο game.

Και στο 2ο σετ ο Dimitrov ήταν ο παίκτης που προηγήθηκε πρώτος με break, για να κάνει το 2-0, όμως ο nadal κατάφερε να κερδίσει τα 6 επόμενα games (!), αφού πρώτα έσωσε διπλό break point για να μειώσει σε 1-2 και να αποφύγει το 0-3 και το double break στο 3ο game!

Αυτή ήταν η 13η νίκη του Nadal σε 14 αναμετρήσεις απέναντι στον Dimitrov και η 6η συνεχόμενη. Ο Ισπανός έφτασε επίσης τις 19 νίκες σε 21 αναμετρήσεις στο Ακαπούλκο, όπου είχε κατακτήσει 2 φορές τον τίτλο, το 2005 και το 2013, και τις δυο σε χωμάτινη επιφάνεια.

Θα επιστρέψει στον τελικό του Abierto Mexicano από το 2017, όταν είχε χάσει τον τίτλο από τον Sam Querrey. Συνολικά θα είναι ο 122ος τελικός στην καριέρα του Rafa, που θα διεκδικήσει τον 85ο τίτλο του (84-38).

O μόνος παίκτης που τον εμποδίζει πλέον απ' αυτό, είναι ο Taylor Fritz, ο οποίος είχε κερδίσει στον πρώτο ημιτελικό τον συμπατριώτη του, John Isner, με 2-6, 7-5, 6-3.

Από μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση κατάφερε να επιστρέψει ο 22χρονος Fritz, ο οποίος όχι μόνο έχασε το 1ο σετ, αλλά βρέθηκε πίσω με break και στο 2ο σετ, στο 2-4. Παρόλα αυτά, κατάφερε να κάνει break back απέναντι στο πάρα πολύ δύσκολο σερβίς του Isner και να ισοφαρίσει σε 4-4, για να κάνει ακόμη ένα break στο 12ο game και να κερδίσει το σετ. Στο 3ο σετ το σερί συνεχίστηκε για τον Fritz, που προηγήθηκε με 3-0 και αυτό ήταν αρκετό για να τον φέρει στον τελικό, αφού δεν απειλήθηκε με break point μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. 

Αυτός θα είναι ο 5ος τελικός καριέρας για τον Fritz, που έχει κερδίσει έναν από τους 4 προηγούμενους (1-3), τον περσινό Ιούνιο στο Eastbourne International. Θα είναι επίσης ο σημαντικότερος τελικός της καριέρας του, αφού όλοι οι προηγούμενοι ήταν σε 250άρια τουρνουά και το Abierto Mexicano ανήκει στην κατηγορία ΑΤΡ 500. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των Nadal και Fritz στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots