ATP
Το σήκωσε στο Ακαπούλκο ο Rafa (vids)

 
Το σήκωσε στο Ακαπούλκο ο Rafa (vids)
Το σήκωσε στο Ακαπούλκο ο Rafa (vids)
tennisnews team Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 - 8:08

O Rafael Nadal κέρδισε εύκολα και τον Taylor Fritz, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Ακαπούλκο, σε μια εβδομάδα που κυριάρχησε απόλυτα και έφτασε χωρίς να αντιμετωπίσει καμιά δυσκολία στον 85ο τίτλο της καριέρας του!

Ο Nadal έχασε μόνο 5 games από τον Fritz στον τελικό του Abierto Mexicano Telcel, επικρατώντας του Αμερικανού με 6-3, 6-2 σε 74 μόλις λεπτά, για να επιστρέψει στον "θρόνο" του Ακαπούλκο, μετά από 7 χρόνια.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος για τον Ισπανό στο Ακαπούλκο (2005, 2013, 2020) και πρώτος από τότε που το τουρνουά άλλαξε τις επιφάνειές του από χώμα σε σκληρές. Ο Rafa κατέκτησε επίσης τον πρώτο του τίτλο στη φετινή σεζόν, για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το απίστευτο ρεκόρ του, έχοντας πια κερδίσει τουλάχιστον έναν ΑΤΡ τίτλο για 17 συναπτά χρόνια!

Συνολικά, ήταν ο 85ος τίτλος καριέρας για τον "Matador" (85-37 σε τελικούς), που έχει το 4ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era, πίσω από αυτά των Jimmy Connors (109), Roger Federer (103) και Ivan Lendl (94).

O Nadal, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Ακαπούλκο για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια, δεν έχασε κανένα service game του στον τελικό, κερδίζοντας τους 24 από τους 29 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 13 από τους 17 στα δεύτερα.

Ο Fritz, που έχει για δυνατό του όπλο το σερβίς, κατάφερε να πετύχει 10 άσους, όταν δεν είχε πρώτο σερβίς όμως είχε πρόβλημα, όπως αποδεικνύει και το γεγονός πως κέρδισε μόλις το 35% των πόντων του πίσω από τα δεύτερα σερβίς (6/17).

O Rafa συνεχώς ασκούσε πίεση στον νεαρό Αμερικανό, για να φτάσει στο πρώτο του break στο 8ο game του 1ου σετ και να "ξεφύγει" με 5-3. Στο 2ο σετ έκανε 2 φορές break o Ισπανός, στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2), για να το κερδίσει ακόμα πιο γρήγορα και να φτάσει χωρίς να έχει χάσει σετ στην κατάκτηση του τίτλου.

Στον 2ο γύρο είχε το μοναδικό σετ στο οποίο έχασε περισσότερα από 3 games ο Nadal, στη νίκη του με 6-2, 7-5 επί του Miomir Kecmanovic. Σε όλους τους άλλους αγώνες του δεν έχασε περισσότερα από 5 games συνολικά, με τον Pablo Andujar στον 1ο γύρο (6-3, 6-2), τον Soon-woo Kwon στα προημιτελικά (6-2, 6-1) και τον Grigor Dimitrov στα ημιτελικά (6-3, 6-2).

Ο Nadal δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση λίγο πριν το "Sunshine Double" σε Indian Wells και Μαϊάμι, καταφέρνοντας και να διατηρηθεί κοντά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και στον Novak Djokovic, καθώς αύριο θα τους χωρίζουν 370 βαθμοί. Θυμίζουμε πως και ο Djokovic κέρδισε τίτλο αυτή την εβδομάδα, στο Ντουμπάι, με αποτέλεσμα να αυξήσει τη διαφορά τους κατά 45 βαθμούς.

Ο Fritz, που μπορεί σήμερα να μην ήταν σε θέση να απειλήσει τον Rafa αλλά γενικά είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Ακαπούλκο, αγωνίστηκε για 5η φορά σε τελικό ΑΤΡ (1-4) και για πρώτη σε 500άρι τουρνουά. Αύριο θα κερδίσει 11 θέσεις και θα βελτιώσει το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.24 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots