ATP
"Ο Dimitrov ήταν άρρωστος για 2 μέρες και δεν έκανε το τεστ"

 
"Ο Dimitrov ήταν άρρωστος για 2 μέρες και δεν έκανε το τεστ"
"Ο Dimitrov ήταν άρρωστος για 2 μέρες και δεν έκανε το τεστ"
tennisnews team Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 - 14:09

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία για τον Grigor Dimitrov ήρθε στη δημοσιότητα, που υποστηρίζει πως ο Βούλγαρος τενίστας ένιωθε αδιαθεσία από την Πέμπτη, αλλά αρνήθηκε να κάνει το τεστ για 2 ημέρες και έμεινε στο Adria Tour έως το Σάββατο το απόγευμα.

Το Σάββατο το απόγευμα ο Grigor Dimitrov απέσυρε τη συμμετοχή του από το Adria Tour και αποχώρησε από τη Ζαντάρ της Κροατίας για την κατοικία του στο Μονακό το πρωί της Κυριακής. Εκεί έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό και το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωσε ξαφνικά πως είναι θετικός, προκαλώντας αναστάτωση στη διοργάνωση, που έσπευσε να ακυρώσει τον τελικό.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει βεβαιότητα για το που και το πότε ο Dimitrov κόλλησε τον ιό, υπάρχουν όμως ενδείξεις για το ότι ξεκίνησε να έχει συμπτώματα και να νιώθει αδιαθεσία από την Πέμπτη, όταν έγιναν οι περισσότερες εκδηλώσεις για το Adria Tour στη Ζαντάρ.

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει το δημοσίευμα της Sportske novosti και ο δημοσιογράφος Vladimir Zrinjski, που κάλυψε το τουρνουά: "Ο Dimitrov διακινδύνεψε την υγεία όλων. Ήταν αδιάθετος για δυο ημέρες, αλλά αρνήθηκε να κάνει το τεστ. Αν το είχε πει ότι δεν ένιωθε καλά, πιθανότατα ο ιός να μην είχε εξαπλωθεί."

Ως γνωστόν, στις εκδηλώσεις του Adria Tour δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις και υπήρξαν συνωστισμοί. Στο Kids Day υπήρχαν περίπου 70 καλεσμένοι, ενώ οι παίκτες έπαιξαν και έναν αγώνα μπάσκετ με κάποιους παίκτες της τοπικής ομάδας.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας επίδειξης "Novak and the Stars of the Tour" και όποιος βρισκόταν στο γήπεδο μπορούσε να καταλάβει πως ο Dimitrov δεν ένιωθε καλά. Όλοι οι παίκτες και οι παίκτριες του Adria Tour συμμετείχαν για περίπου μια ώρα στο παιχνίδι, εκτός από τον Βούλγαρο, που το παρακολούθησε από τον πάγκο. "Πάτησε" τερέν μόνο στο τέλος του παιχνιδιού, για να φωτογραφηθεί με τους υπόλοιπους παίκτες.

Το Σάββατο, ο Dimitrov αποφάσισε να αγωνιστεί με τον Borna Coric, που το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωσε πως κόλλησε και αυτός κορωνοϊό. Ο Dimitrov είχε χάσει αυτό το παιχνίδι σε 36 λεπτά και δεν έδωσε το χέρι του στον Κροάτη ούτε στον διαιτητή, αποχωρώντας από το γήπεδο. Λίγο μετά απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά, με την επίσημη ενημέρωση να είναι ότι δεν ένιωθε καλά και ήταν κουρασμένος.

Την ανακοίνωση του Dimitrov ότι τελικά είχε τον νέο κορωνοϊό, διαδέχθηκαν 22 τεστ στο πάρκινγκ της πολυκλινικής της Ζαντάρ αργά το βράδυ της Κυριακής, εκ των οποίων τα 3 βγήκαν θετικά: του Coric, του Christian Groh (προπονητής του Dimitrov) και του Marko Panichi (προπονητής φυσικής κατάστασης του Djokovic). Αργότερα έγινε γνωστό πως θετικοί στον κορωνοϊό είναι επίσης ο φυσιοθεραπευτής του Βούλγαρου, Algis Hristov, καθώς και Viktor Troicki, μαζί με τη σύζυγό του, Aleksandra. Ο Troicki ήρθε σε επαφή με τον Dimitrov, αλλά δεν αποχώρησε από το Βελιγράδι, που σημαίνει πως ο Βούλγαρος ενδέχεται να ήταν ασυμπτωματικός για αρκετές ημέρες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots