ATP
Στην 4άδα ο καταπληκτικός Shapovalov (vid)

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov
tennisnews team Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 - 23:25

Μια από τις καλύτερες εβδομάδες του στο χώμα διανύει ο Denis Shapovalov, ο οποίος κέρδισε και τον Grigor Dimitrov για να προκριθεί στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia. Αυτή ήταν η 100ή νίκη στην καριέρα του νεαρού Καναδού!

Δεν ήταν εύκολο, αλλά ο Shapovalov έκαμψε την αντίσταση του Dimitrov στα τρια σετ, κερδίζοντας τον Βούλγαρο με 6-2, 3-6, 6-2 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα, στο Pietrangeli του Foro Italico.

Ο 21χρονος Καναδός αξιοποίησε τα 5 από τα 9 break points που είχε στο παιχνίδι, δεν κατάφερε όμως να σώσει κανένα από τα 2 break points του Dimitrov, με αποτέλεσμα να μπει σε περιπέτειες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Shapovalov "έσπασε" το σερβίς του Dimitrov στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), για να κερδίσει το 1ο σετ με 6-2. Στο 2ο σετ ο Dimitrov προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Shapovalov τον ισοφάρισε σε 3-3. Ο Βούλγαρος στη συνέχεια έκανε και δεύτερο break όμως, για να το κερδίσει με 6-3 και να ισοφαρίσει.

Στο 3ο σετ ο Shapovalov απέδειξε την ανωτερότητά του, ξεκινώντας με ένα "καθαρό" προβάδισμα με 3-0 και κάνοντας ακόμα ένα break στο 8ο game, με το οποίο εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση και την 100ή νίκη της καριέρας του στο tour.

Θα είναι ο 5ος ημιτελικός για τον Shapovalov σε μια Masters διοργάνωση και ο 2ος σε χωμάτινο Masters, μετά από το 2018 στη Μαδρίτη. Έχει προκριθεί σε έναν τελικό Masters, πέρσι στο Παρίσι, ενώ έχει χάσει στους 3 άλλους ημιτελικούς που έχει παίξει, στο Rogers Cup το 2017, στη Μαδρίτη το 2018 και στο Μαϊάμι το 2019.

Θα αντιμετωπίσει το νικητή της τελευταίας αναμέτρησης της ημέρας, ανάμεσα στον Rafael Nadal και στον Diego Schwartzman.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots