ATP
Στον τελικό του Αμβούργου ο Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev Tennis TV
tennisnews team Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:19

O Andrey Rublev βελτίωσε το ρεκόρ του σε ημιτελικούς στο 3-0 για φέτος και θα διεκδικήσει αύριο τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε ATP 500 τουρνουά.

Ο Rublev έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επιβλήθηκε του Casper Ruud με 6-4, 6-2 στον πρώτο ημιτελικό του Hamburg European Open, για να προκριθεί στον αυριανό τελικό.

Ο 22χρονος Ρώσος τελείωσε το παιχνίδι με 26 winners και 20 αβίαστα λάθη, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Με 12 winners και 19 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το δικό του παιχνίδι ο Ruud, που την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ημιφιναλίστ και στη Ρώμη.

Ο Rublev προηγήθηκε από νωρίς με break, για να κάνει το 3-1, ωστόσο ισοφαρίστηκε στο 6ο game από τον Ruud. Ανέκτησε αμέσως το πάνω χέρι ο Ρώσος για το 4-3 με νέο break και στο επόμενο game επέστρεψε από το 15-40, για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να κάνει το 5-3. Με love service game έκλεισε το 1ο σετ στο 10ο game.

Στο 2ο σετ ο Rublev προηγήθηκε με double break, κερδίζοντας τα πρώτα 3 games. Στα επόμενα λεπτά αποσυντονίστηκε για λίγο και ο Ruud μείωσε σε 3-2, όμως δεν άργησε να βρει ξανά ρυθμό ο Ρώσος που έκανε κι άλλο break στο 7ο game (5-2), για να "σφραγίσει" τη νίκη του στο σερβίς του για το 6-2, έπειτα από 1 ώρα και 25 λεπτά στο court.

Ο Rublev βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς για φέτος στο 3-0 και το ίδιο θέλει να κάνει και σε τελικούς, καθώς σε δυο τουρνουά κατάφερε στο 2020 να μπει στα ημιτελικά και τα κέρδισε, στην Αδελαΐδα και στη Ντόχα, στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αυτός θα είναι ο 2ος τελικός του σε 500άρι διοργάνωση, μετά τον χαμένο περσινό τελικό στο Αμβούργο, από τον Nikoloz Basilashvili. Θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να κερδίσει τον 1ο τίτλο του σε ATP 500 τουρνουά, απέναντι σε κάποιον εκ των Στέφανου Τσιτσιπά και Cristian Garin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots