ATP
"Εκθρόνισε" τον Medvedev o Opelka (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev @TennisTV
tennisnews team Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 - 23:05

Επιστρέφοντας από σετ πίσω, ο Reilly Opelka πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του απέναντι στον Daniil Medvedev και τον έβγαλε εκτός υπεράσπισης του τίτλου του στην Αγία Πετρούπολη!

Τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του πανηγύρισε ο Reilly Opelka, ο οποίος επικράτησε του No.1 του ταμπλό του St. Petersburg Open και Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, Daniil Medvedev, με 2-6, 7-5, 6-4.

Ο Opelka πέτυχε 11 άσους και σίγουρα δεν ήταν τόσο αποδοτικός όσο συνηθίζει από τη γραμμή του σερβίς, αντιμετωπίζοντας συνολικά 9 break points και χάνοντας 2 φορές το σερβίς του - και τις 2 στο 1ο σετ. Απέναντί του προφανώς είχε έναν από τους καλύτερους returners στον κόσμο, που μάλιστα έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, για να κερδίσει τα 5 τελευταία games του 1ου σετ.

Ο Medvedev είχε μερικά λεπτά μετά την ευκαιρία να μπει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης, καθώς είχε δημιουργήσει το πρώτο break point του 2ου σετ, στο 8o game (3-4, 30-40). O Αμερικανός big server όμως το έσβησε και στο 12ο game έκανε για 1η φορά break στο ματς, για να πάρει το σετ με 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ, ο Opelka έσβησε ακόμα 4 break points, από δυο σε 5ο (3-2) και 7ο game (4-3), αναγκάζοντας στο 10ο game τον Medvedev να σερβίρει για να παραμείνει στο τουρνουά. Δεν τα κατάφερε ο περσινός πρωταθλητής, με τον Αμερικανό να κάνει ακόμα ένα break και να φτάνει στη μεγάλη νίκη, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Αυτή ήταν η 6η Top 10 νίκη για τον Opelka, που πέτυχε τις 5 προηγούμενες απέναντι σε παίκτες που βρισκόντουσαν στις θέσεις 8-10 της ΑΤΡ.

Στα προημιτελικά του St. Petersburg Open, o Αμερικανός "γίγαντας" θα αντιμετωπίσει τον Borna Coric, που κέρδισε νωρίτερα τον Roman Safiullin με 6-3, 7-5.

Δύσκολο έργο είχε ο Andrey Rublev, ο οποίος κατάφερε όμως να αποφύγει την ήττα και να κάμψει την αντίσταση του Ugo Humbert στο τέλος του 3ου σετ, με 4-6, 6-4, 7-5. Ο 22χρονος Ρώσος διανύει καταπληκτική περίοδο και θα αντιμετωπίσει αύριο τον Cameron Norrie για μια θέση στα ημιτελικά.

Πρόκριση στα προημιτελικά και για το Νο.2 του ταμπλό, Denis Shapovalov, που επιβλήθηκε του Ilya Ivashka με 6-1, 6-4 σε 66 μόλις λεπτά και θα είναι ο αντίπαλος του Stan Wawrinka την Παρασκευή.

Τέλος, ο Karen Khachanov απέκλεισε με ανατροπή τον Aslan Karatsev, με 4-6, 7-5, 6-3, και θα διεκδικήσει αύριο ένα εισιτήριο για την 4άδα απέναντι στον Milos Raonic, που επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 του Alexander Bublik στον τελευταίο αγώνα της ημέρας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots