ATP
Εγκατέλειψε ο Musetti, στον τελικό ο Djere

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti Tennis TV
tennisnews team Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 - 13:57

Δυστυχώς, με τραυματισμό ολοκληρώθηκε η φανταστική πορεία του 18χρονου Lorenzo Musetti έως τα ημιτελικά της Σαρδηνίας, με τον Laslo Djere να παίρνει την πρόκριση για τον 2ο τελικό της καριέρας του.

Ο Musetti έδειξε για μια ακόμα εβδομάδα πως οι νίκες του στη Ρώμη μόνο τυχαίες δεν ήταν και πως θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον. Ο 18χρονος Ιταλός ξεκίνησε πολύ δυναμικά την προσπάθειά του στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας του, αλλά όσο περνούσε η ώρα έχανε τον έλεγχο του αγώνα και τελικά εγκατέλειψε στα μέσα του 3ου σετ, ενώ ήταν πίσω με 6-2, 2-6, 1-4 και έδειχνε να πονάει αρκετά στο δεξί του χέρι.

Πήρε και ιατρικό τάιμ άουτ μετά το 5ο game, αλλά όταν επέστρεψε στο γήπεδο συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε καλά καλά να σερβίρει και θέλοντας να αποφύγει το ενδεχόμενο να κάνει μεγαλύτερη ζημιά, τερμάτισε άδοξα τον αγώνα του.

Έχοντας πετύχει 3 νίκες αυτή την εβδομάδα και συνολικά 5 tour-level νίκες στις 7 τελευταίες αναμετρήσεις του, ο 18χρονος Ιταλός αναμένεται να βελτιώσει ξανά το career high του και να βρεθεί στο Νο.123 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα. 15 θέσεις ψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ του και 20 θέσεις ψηλότερα από την τωρινή του θέση.

Θυμίζουμε πως στο νεοσύστατο 250άρι της Σαρδηνίας κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε το 2002 και προκρίθηκε σε έναν ημιτελικό, αλλά και σε έναν προημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης.

Ο πρώτος φιναλίστ στο τουρνουά της Σαρδηνίας θα είναι έτσι ο Laslo Djere, ο οποίος για 2η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, μετά από εκείνο το καταπληκτικό τουρνουά που είχε κάνει στο Ρίο της Βραζιλίας τον περσινό Φεβρουάριο, όταν όχι μόνο προκρίθηκε σε τελικό, αλλά κατέκτησε και τον τίτλο, σε ένα τουρνουά ATP 500.

Ο δεύτερος φιναλίστ του Forte Village Sardegna Open θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί ο άλλος ημιτελικός, ανάμεσα στον Marco Cecchinato και στον Danilo Petrovic, είναι δηλαδή πιθανό να είναι και all-serbian τελικός, αν κερδίσει ο δεύτερος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots