ATP
Το σήκωσε ο Rublev στην Αγία Πετρούπολη! (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev
tennisnews team Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 - 18:55

O Andrey Rublev επιβλήθηκε του Borna Coric με 2-0 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο St. Petersburg Open, για να φτάσει τους 4 τίτλους στη φετινή σεζόν! 

Τον 4ο τίτλο του στο 2020 κατέκτησε ο Andrey Rublev, που μοιράζεται πλέον το ρεκόρ με τους περισσότερους κερδισμένους τίτλους στη φετινή χρονιά με τον Novak Djokovic!

Στον τελικό του St. Petersburg Open, ο 22χρονος Ρώσος κέρδισε τον Borna Coric με 7-6 (5), 6-4, για να κατακτήσει τον 6ο τίτλο στην καριέρα του (6-2 σε τελικούς), 4ο στη φετινή χρονιά και 2ο σε 500άρι τουρνουά, ισοφαρίζοντας και το καλύτερο επίτευγμα που έχει πετύχει.

Τον άλλον τίτλο σε 500άρι που είχε στην καριέρα του, τον είχε κερδίσει πριν λίγες μόνο εβδομάδες, στο τουρνουά του Αμβούργου, όπου είχε ανατρέψει το 3-5 του 3ου σετ απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά. Επίσης αυτός είναι ο 2ος τίτλος που κερδίζει στην πατρίδα του, μετά το Kremlin Cup της Μόσχας, που κέρδισε πέρσι τέτοια εποχή.

Στον σημερινό τελικό ο Rublev δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point, έχοντας καταπληκτικά στατιστικά από τη γραμμή του σερβίς. Το ποσοστό ευστοχίας του στα πρώτα σερβίς ήταν 61%, ενώ από εκεί και πέρα κέρδισε τους 32 από τους 37 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 17 από τους 24 στα δεύτερα.

Στο 1ο σετ, αν και έφτασε μια φορά σε break point, δεν το αξιοποίησε και πήγε σε tie-break. Εκεί βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά κατάφερε να επιστρέψει από το 2-5 και να κερδίσει 5 συνεχόμενους πόντους, για να το κερδίσει.

Στο 2ο σετ ήρθε και το μοναδικό break της αναμέτρησης από τον Rublev, που πέρασε μπροστά με 3-2 και δεν κοίταξε πίσω του. Παρέμεινε ψύχραιμος ως το τέλος και χωρίς να κινδυνέψει έφτασε στη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 39 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Rublev, ο οποίος διανύει μια καταπληκτική χρονιά, θα βελτιώσει ξανά το career high του αύριο, καθώς θα σκαρφαλώσει στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, δυο θέσεις ψηλότερα δηλαδή από αυτή την εβδομάδα, που ήταν η 1η του στο Top 10.

Επίσης μ' αυτόν τον τίτλο κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για το πρώτο του ATP Finals, καθώς θα φτάσει τους 3.429 βαθμούς. Οι πρώτοι 6 παίκτες έχουν προκριθεί ήδη στο ATP Finals (Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Στέφανος Τσιτσιπάς, Alexander Zverev) και ο Rublev ακολουθεί στην 7η θέση, ξεπερνώντας τον Diego Schwartzman που έχει 3.180 βαθμούς. Επίσης τον χωρίζουν 554 βαθμοί από τον 9ο Matteo Berrettini, έχοντας καλό για την ώρα "μαξιλαράκι" ασφαλείας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots