ATP
Στα ημιτελικά της Κολωνίας ο Sinner (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 - 20:24

Ο Jannik Sinner κέρδισε τον Gilles Simon και προκρίθηκε στα ημιτελικά ΑΤΡ διοργάνωσης για 2η φορά στην καριέρα του. Στα ημιτελικά πέρασε και ο Diego Schwartzman, που έκανε μια τεράστια ανατροπή επί του Alejandro Davidovich Fokina.

O Jannik Sinner επικράτησε του Gilles Simon με 6-3, 0-6, 6-4 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Bett1Hulks Championship στην Κολωνία της Γερμανίας.

Ο 19χρονος Ιταλός, παρά το γεγονός πως κέρδισε το 1ο σετ, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ο Simon έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 8 κερδισμένων games και προηγήθηκε με 2-0 στο 3ο σετ.

Ο Sinner είχε τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι ωστόσο, καθώς έκανε δυο break στα επόμενα λεπτά και προηγήθηκε με 5-3. Στο 10ο game έσβησε 3 break point του 35χρονου Γάλλου, που χθες απέκλεισε τον Denis Shapovalov, για να κρατήσει το σερβίς του αξιοποιώντας το πρώτο του match point, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη νίκη του σε 2 ώρες και 33 λεπτά αγώνα.

Για 2η φορά προκρίθηκε σε ημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης ο νεαρός Ιταλός, ο οποίος ήταν ημιφιναλίστ πέρσι τέτοια εποχή στην Αμβέρσα. Θα διεκδικήσει αύριο την πρώτη του πρόκριση σε τελικό, απέναντι σε κάποιον εκ των Alexander Zverev και Adrian Mannarino.

Στα ημιτελικά πέρασε και ο Diego Schwartzman, ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στον αποκλεισμό απέναντι στον Alejandro Davidovich Fokina, αλλά έκανε μια πολύ μεγάλη ανατροπή και πήρε τη νίκη με 2-6, 7-6 (3), 6-1.

Ο Schwartzman ήταν πίσω με 2-6, 2-5 στο 2ο σετ και ο Davidovich Fokina σέρβιρε 2 φορές για την πρόκριση, μια σε εκείνο το game και μια στο 9o game, στο 2-6, 4-5. Την 1η φορά μάλιστα ο Αργεντινός χρειάστηκε να σβήσει και ένα match point, για να αποτρέψει μια "βαριά" ήττα με 6-2, 6-2! Κατάφερε να στείλει το 2ο σετ στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3, για να κερδίσει εύκολα το 3ο σετ με 6-1 και να πάρει τη νίκη αυτή σε 2 ώρες και 10 λεπτά παιχνιδιού. 

Ο αυριανός αντίπαλος του Schwartzman θα προκύψει από την τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, στην οποία ο Felix Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον Yoshihito Nishioka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots