ATP
4άδα ο Rublev στη Βιέννη (vid)

 
Dominic Thiem & Andrey Rublev
Dominic Thiem & Andrey Rublev Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 - 20:44

O Andrey Rublev έβγαλε εκτός ταμπλό τον τοπικό ήρωα στη Βιέννη, Dominic Thiem, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του Erste Bank Open.

Ο Rublev έκανε ένα μεγάλο ματς και επιβλήθηκε του Thiem με 7-6 (5), 6-2, για να προκριθεί στους "4" της Βιέννης.

Ο 23χρονος Ρώσος πέτυχε 11 άσους και κέρδισε τους 35 από τους 39 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ αντιμετώπισε μόλις 2 break points σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του.

Ήταν μάλιστα τα πρώτα break points που υπήρξαν γενικά στο παιχνίδι, στο 3ο game, με τον Rublev να στέκεται όρθιος και να κάνει το 2-1. Άλλες ευκαιρίες δεν υπήρξαν στο σετ και στο tie-break o Ρώσος έκανε ένα κρίσιμο mini-break - το μοναδικό - για να προηγηθεί με 6-4 και να αξιοποιήσει το 2ο set point του.

Το tie-break άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στον Rublev, που έκανε δυο συνεχόμενα break στο 2ο σετ, στο 3ο (2-1) και στο 5o game (4-1), για να "ξεφύγει" με 5-1. Είχε ένα match point και για το 3ο διαδοχικό break o Ρώσος, αλλά τελικά "σφράγισε" τη νίκη στο 8ο game, κάνοντας το 6-2 στο δικό του σερβίς, 1 ώρα και 35 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.

O Rublev, ο οποίος διανύει μια καταπληκτική χρονιά και βρίσκεται ψηλότερα από ποτέ, στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, προκρίθηκε στον 5ο του φετινό ημιτελικό. Αξίζει να σημειωθεί πως και τις 4 προηγούμενες φορές στο 2020 που μπήκε στα ημιτελικά μιας διοργάνωσης, κέρδισε και τον τίτλο, στην Ντόχα, στην Αδελαϊδα, στο Αμβούργο και στην Αγία Πετρούπολη.

Αύριο θα αντιμετωπίσει για τα ημιτελικά της Βιέννης τον Kevin Anderson, που νωρίτερα είχε καταφέρει να αποκλείσει τον Daniil Medvedev, επίσης με 2-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots