ATP
Προτιμάει best-of-three o Medvedev, κάθετος ο Zverev

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev
tennisnews team Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 - 11:29

Μετά από τον αγώνα τους, o Daniil Medvedev και ο Alexander Zverev κλήθηκαν να απαντήσουν στο μεγάλο ερώτημα των πρώτων ημερών του ATP Finals, αν θα έπρεπε και τα Grand Slams να γίνονται με best-of-three αγώνες.

Ο Medvedev τάχθηκε στο πλευρό του Novak Djokovic, προτιμώντας να παίζει παντού best-of-three, διαφορετική άποψη είχε ωστόσο ο Zverev, που συμφώνησε με τον Rafael Nadal, εκφράζοντας κατηγορηματικά τη διαφωνία του.

"Είναι δύσκολη ερώτηση, είδα που έκανες την ίδια ερώτηση στον Rafa και στον Novak. Δεν είμαι σίγουρος. Προσωπικά, πέρα δηλαδή από την ιστορία, θα προτιμούσα τα best-of-three, επειδή πολύ απλά παίζω καλύτερα στα best-of-three. Δεν ξέρω, είναι διαφορετικό για τη νέα γενιά, είμαστε λιγότερο καλοί από τους Big 3, που είναι καλοί σε όλα. Είδα και κάποιες ιδέες, ίσως να παίζουμε μόνο τελικούς ή προημιτελικά και μετά σε ένα Slam best-of-five, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Εγώ πάντως, θα έλεγα να παίξουμε όλα τα τουρνουά σε best-of-three, παρόλο που ξέρω πως δεν είναι η επικρατέστερη άποψη", είπε ο Medvedev, ο οποίος πανηγύρισε την 1η του νίκη στο ATP Finals το βράδυ της Δευτέρας, με 6-3, 6-4 επί του Zverev.

O Γερμανός φάνηκε να έχει πιο ισχυρή άποψη και η αρχική του απάντηση δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης: "Όχι, ποτέ", είπε χαρακτηριστικά, σχετικά με το αν μετά το ATP Finals, έχει έρθει η σειρά των Grand Slams να μειώσουν τα σετ στους αγώνες τους.

"Είναι η ιστορία του τένις. Δεν αλλάζεις έτσι απλά την ιστορία. Έγινε ήδη με το Davis Cup και δεν πήγε και πολύ καλά, έτσι δεν είναι; Είναι κομμάτι της ιστορίας, του αυθεντικού παιχνιδιού. Επίσης στα Slams έχουμε μια μέρα κενή μετά από τους αγώνες. Γι' αυτά τα τουρνουά δουλεύουμε τόσο σκληρά. Αυτό είναι που κάνουμε. Πρέπει να μείνει για πάντα το best-of-five σύστημα στα Grand Slams."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots