ATP
Αρνήθηκε να χάσει και μπήκε τελικό ο Medvedev! (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev
tennisnews team Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 - 0:54

Ο Rafael Nadal ήταν ένα service game μακριά από μια καθαρή νίκη στα ημιτελικά του Λονδίνου, ο Daniil Medvedev όμως αρνήθηκε να χάσει, γύρισε το παιχνίδι και πανηγύρισε την 1η του νίκη απέναντι στον Rafa, για να μπει στον τελικό του ATP Finals.

Σε έναν ημιτελικό που προσέφερε πλούσιο θέαμα και τένις πολύ υψηλού επιπέδου για περισσότερο από 2,5 ώρες, ο Daniil Medvedev κέρδισε τον Rafael Nadal με 3-6, 7-6 (4), 6-3 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του ATP Finals.

Θυμίζουμε πως εκεί βρισκόταν ήδη ο Dominic Thiem, που και εκείνος χρειάστηκε μια επική μονομαχία και έναν μεγάλο ημιτελικό με τον Novak Djokovic, για να πάρει την πρόκριση.

Και οι δυο παίκτες έπαιξαν σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, με τον Medvedev να είναι συνολικά πιο επιθετικός και να τελειώνει το ματς με 42 winners και 29 αβίαστα λάθη. 22 winners και 30 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός του Ισπανού, που φάνηκε να μένει από δυνάμεις στο 3ο σετ και να μην μπορεί να παίξει στο ίδιο επίπεδο.

Παρόλο που έδειχνε πολύ δυνατός από την αρχή του αγώνα από τη γραμμή του σερβίς, ενώ είχε και τις πρώτες ευκαιρίες για break στο 3ο game, ο Medvedev έκανε ένα κακό service game και του στοίχισε, καθώς ο πολύ καλός Nadal πήρε γρήγορα το break με love και προηγήθηκε με 5-3. Στο επόμενο game επέστρεψε από το 15-30 ο Ισπανός και σφράγισε την κατάκτηση του 1ου σετ. 

Ο Ρώσος ανταποκρίθηκε με ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στο 2ο σετ, κερδίζοντας τους 12 από τους 13 πρώτους πόντους για να προηγηθεί πολύ γρήγορα με 3-0. Λίγο μετά έκανε το 4-1 και είχε break point για το διπλό break και το 5-1, που θα τελείωνε ουσιαστικά το σετ.

Λίγο όμως έλειψε αυτό το σετ να χαθεί από τον Medvedev, καθώς ο Nadal μείωσε σε 4-2 και αργότερα έκανε 2 συνεχόμενα break, για να ισοφαρίσει σε 4-4 και να πάρει και το προβάδισμα με 5-4! Είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο σερβίς του ο Ισπανός και να πάρει μια φαινομενικά εύκολη πρόκριση για τον τελικό, που όμως δεν ήρθε ποτέ.

Ήταν η σειρά του Ρώσου να "σπάσει" το σερβίς του Nadal με love. Το game αυτό του έδωσε το "φιλί της ζωής", καθώς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και το πιστοποίησε και με ένα κερδισμένο tie-break με 7-4, που τον έβαλε για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο αποφασιστικό σετ ο Medvedev έδειχνε από την αρχή πιο φρέσκος και είχε break point από το 1ο game. Ο Nadal αντιστάθηκε και ο Ρώσος χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 7ο game, έκανε όμως το break και πέρασε μπροστά με 4-3. Κράτησε το σερβίς του για το 5-3 και με νέο break ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στο 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 36 λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Medvedev απέναντι στον Nadal, στην 4η του προσπάθεια. Ο 24χρονος παρέμεινε αήττητος στη διοργάνωση, όντας ήδη ο μόνος παίκτης που δεν είχε χάσει κανένα παιχνίδι στη φάση των ομίλων, και αύριο (20:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), θα αντιμετωπίσει τον Dominic Thiem. Και οι δυο παίκτες δεν έχουν κερδίσει ποτέ ξανά το τρόπαιο, ενώ για τον Medvedev θα είναι ο σημαντικότερος τίτλος στην καριέρα του, αν στεφθεί νικητής.

Για τον Rafa μια πολύ καλή σεζόν ολοκληρώνεται, όχι αποτυχημένα, αλλά όχι και όπως θα ήθελε. Για ακόμα μια χρονιά ο Ισπανός θα τερματίσει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας προσθέσει ένα ακόμα Roland Garros (το 13!) στη συγκομιδή του, χάρη στο οποίο έχει πλέον 20 Grand Slams, όμως το ATP Finals συνεχίζει να απουσιάζει από την πλούσια συλλογή του, καθώς σε 10 συμμετοχές πλέον δεν έχει κανέναν τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots