ATP
Εκτός Λυών και ο Sinner! (vid)

 
Arthur Rinderknech
Arthur Rinderknech © Open Parc
tn team Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 - 21:52

Mετά από τον Dominic Thiem, εκτός προημιτελικών του Lyon Open έμεινε και ο Jannik Sinner, που ηττήθηκε από τον lucky loser και Νο.125 στον κόσμο, Arthur Rinderknech.

Με μια ακόμα έκπληξη ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος του Lyon Open, καθώς μετά από τους Dominic Thiem και Diego Schwartzman, Νο.1 και Νο.3 στο ταμπλό αντίστοιχα, εκτός προημιτελικών έμεινε και ο Jannik Sinner, που βρισκόταν στο Νο.6 του ταμπλό.

Ο Arthur Rinderknech έδωσε συνέχεια στη φανταστική του εβδομάδα στη Λυών και επέστρεψε από σετ πίσω, για να κερδίσει τον 19χρονο Ιταλό με 6-7 (7), 6-2, 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 34 λεπτά αγώνα.

Ήταν πολλά τα προβλήματα στο σερβίς για τον Sinner, που παρόλο που κατάφερε να γυρίσει το 1ο σετ από το 1-4 και να σώσει 2 set points στο 10ο game για να το κατακτήσει αργότερα στο tie-break, έχασε τα δυο επόμενα σετ από τον Rinderknech και αποχαιρέτησε τη Λυών.

Ο 25χρονος Γάλλος, Νο.125 στην παγκόσμια κατάταξη, "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Ιταλού και το πήρε με 6-2, ενώ στο 3ο σετ έκανε 3 break για να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ο Sinner πάλεψε και 2 φορές πήρε πίσω το break, ισοφαρίζοντας σε 3-3 και σε 5-5, αλλά υπέστη νέο break στο 11ο game και έμεινε πίσω με 6-5. Τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για τη μεγάλη νίκη, ο Rinderknech έκανε το love service game και "σφράγισε" την σπουδαία πρόκρισή του.

Για 2η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν προημιτελικό ATP διοργάνωσης ο Rinderknech, ο οποίος πριν τον Sinner είχε κερδίσει και τον Mikael Ymer, επίσης στα τρια σετ.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie, που νωρίτερα είχε βγάλει εκτός το Νο.1 του ταμπλό, Dominic Thiem.

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης (2ος γύρος):

Yoshihito Nishioka d. Gael Monfils [5] 4-6, 6-3, 7-6 (2)
Richard Gasquet d. Diego Schwartzman [3] 6-3, 7-5
Stefanos Tsitsipas [2] d. Tommy Paul 6-1, 6-4
Cameron Norrie d. Dominic Thiem [1] 6-3, 6-2
Arthur Rinderknech [LL] d. Jannik Sinner [6] 6-7 (7), 6-2, 7-5

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Cameron Norrie v. Arthur Rinderknech [LL]
Richard Gasquet v. Karen Khachanov [8]
Lorenzo Musetti v. Aljaz Bedene
Yoshihito Nishioka v. Stefanos Tsitsipas [2]

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots