ATP
To σήκωσε ο Carreno Busta στο Αμβούργο (vid)

 
Pablo Carreno Busta
Pablo Carreno Busta © Witters/Hamburg European Open
tn team Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 - 16:15

Τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Pablo Carreno Busta, ο οποίος επικράτησε του Filip Krajinovic με 2-0 σετ στον τελικό του Hamburg European Open.

Ο Carreno Busta δεν έχασε ούτε ένα σετ καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο Αμβούργο, κερδίζοντας με straight sets και στον σημερινό τελικό, τον Filip Krajinovic με 6-2, 6-4.

Έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ο Ισπανός, ο οποίος δεν κινδύνεψε από τον αντίπαλό του σε κανένα σημείο. Στο 1ο σετ "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Σέρβου, στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), ενώ στο 2ο σετ έκανε με το καλημέρα το break και προηγήθηκε με 2-0. Στο μεταξύ, ο Ισπανός δεν επέτρεψε στον Krajinovic να φτάσει σε break point, κερδίζοντας τους 21 από τους 26 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 17 από τους 23 στα δεύτερα.

Ο Carreno Busta αυτή την εβδομάδα έπαιξε με τους Carlos Taberner, Dusan Lajovic, Federico Delbonis και Krajinovic και δεν έχασε σετ από κανέναν. Αυτός ήταν ο 2ος τελικός του σε ένα 500άρι, μετά από το Ρίο στη Βραζιλία το 2017, και για πρώτη φορά αναδείχθηκε νικητής, κερδίζοντας τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του.

Συνολικά ήταν ο 6ος τίτλος της καριέρας του (6-3 σε τελικούς), 2ος φετινός, αφού είχε κερδίσει και το Andalucia Open στη Μαρβέγια της Ισπανίας. Στο χώμα ήταν ο 3ος τίτλος του, όσους έχει και σε σκληρές επιφάνειες.

Ο Krajinovic θα χρειαστεί να περιμένει για τον πρώτο του ΑΤΡ τίτλο, καθώς αυτός ήταν ο 4ος τελικός που αγωνίστηκε και ο 4ος χαμένος. Δεν τα είχε καταφέρει ούτε στο Masters του Παρισιού το 2017, ούτε στα 250άρια της Βουδαπέστης και της Στοκχόλμης το 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots