ATP
Τέλος η χρονιά και για τον Rafa

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Nicolas Gouhier / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 - 15:30

Μετά από τους Roger Federer και Dominic Thiem, o Rafael Nadal επίσης ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο του 2021.

Έχοντας παίξει σε 7 μόλις τουρνουά, το 2021 ολοκληρώθηκε για τον Nadal, που ανακοίνωσε σήμερα πως θα επιστρέψει την επόμενη χρονιά, εξαιτίας του τραυματισμού του στο πόδι, που τον έχει αφήσει εκτός δράσης σχεδόν απ' όλα τα τουρνουά μετά από το Roland Garros.

Θυμίζουμε πως είχε κάνει μια απόπειρα να επιστρέψει για τα αμερικάνικα τουρνουά της hard court season και αγωνίστηκε στην Ουάσινγκτον, όμως αποδείχτηκε πως δεν ήταν έτοιμος και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει σήμερα πως θα χάσει και το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.

"Με λύπη ανακοινώνω πως δεν θα αγωνιστώ για το υπόλοιπο της σεζόν του 2021. Όπως ξέρετε έχω υποφέρει πολύ με το πόδι μου τον τελευταίο χρόνο. Έχασα πολλά σημαντικά τουρνουά για μένα, όπως το US Open τώρα, το Wimbledon, τους Ολυμπιακούς και άλλα πολλά τουρνουά που είναι σημαντικά για μένα.

Μετά την επιστροφή μου από το Τορόντο είχα λίγες μέρες για να το σκεφτώ, να συζητήσω με την ομάδα μου, με την οικογένειά μου και με τον γιατρό μου, για να κατανοήσω τι συμβαίνει. Το πόδι δεν είναι όπως πρέπει και δεν μπορούσα να προπονηθώ κατάλληλα για να είμαι σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση, αλλά είμαι αισιόδοξος πως θα αναρρώσω και θα βρεθώ ξανά στο 100% για να μπορέσω να παλέψω ξανά για τα πιο σημαντικά πράγματα.

Ο τραυματισμός δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι ο ίδιος τραυματισμός που έχω από το 2005 και τότε οι γιατροί ήταν πολύ αρνητικοί για το μέλλον μου, αλλά κατάφερα να έχω μια καριέρα που ποτέ δεν ονειρεύτηκα. Γι' αυτό είμαι αισιόδοξος ότι θα το ξεπεράσω ξανά, αν το πόδι μου είναι καλύτερα το τένις μου θα είναι εκεί που θέλω να είναι. Να είστε σίγουροι πως θα παλεύω κάθε μέρα για να το κάνω να συμβεί", είπε ο Nadal στην ανακοίνωση που έκανε μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots