ATP
"Φρέναρε" τον Medvedev και πέρασε τελικό ο Rublev! (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Western & Southern Open
tn team Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 - 22:32

O Andrey Rublev επέστρεψε από σετ πίσω, έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί του Daniil Medvedev και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Western & Southern Open.

Μέχρι σήμερα, ο Rublev δεν είχε κερδίσει ούτε ένα σετ, σε 4 επίσημες αναμετρήσεις με τον Medvedev. Στην 5η τους συνάντηση κέρδισε 2 συνεχόμενα και επιβλήθηκε του πολύ φορμαρισμένου αντιπάλου του με 2-6, 6-3, 6-3, για να προκριθεί στον τελικό του Cincinnati Masters.

Ο Medvedev μπήκε πολύ δυνατά και σ' αυτό το παιχνίδι, ορμώμενος από τις 8 συνεχόμενες νίκες του, από τις οποίες στις 5 τελευταίες δεν είχε χαμένο σετ. Έτσι και σήμερα, ο 25χρονος φαινόταν ασταμάτητος στο 1ο σετ και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Rublev - έχασε κι ένα service game - για να φτάσει σ' αυτό το άνετο 6-2.

Το παιχνίδι όμως αλλαξε αρκετά από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα, και ίσως κάτι είχε να κάνει μ' αυτό και η άτσαλη πτώση του Medvedev, που συγκρούστηκε με μια κάμερα την ώρα που κυνηγούσε μια μπάλα αρκετά πίσω από την baseline και χτύπησε το αριστερό του χέρι.

Ο 25χρονος ήταν πολύ εκνευρισμένος μετά απ' αυτό το περιστατικό, διαμαρτυρήθηκε εντόνως λέγοντας ότι μπορούσε ακόμα και να σπάσει το χέρι του, ενώ κάλεσε έτσι κι αλλιώς τον γιατρό στο court, παρότι φάνηκε στη συνέχεια να μην είχε κάτι σοβαρό.

Στο μεταξύ ο Rublev κέρδιζε συνεχώς έδαφος και μετά από ένα πολύ μεγάλο game σε διάρκεια, κατάφερε να φτάσει στο πρώτο του break - στην 5η του ευκαιρία - για να προηγηθεί με 5-3 στο 2ο σετ. Στη συνέχεια έσβησε 2 break back points και τελικά κράτησε το σερβίς του για να κερδίσει το πρώτο του σετ απέναντι στον Medvedev, έπειτα από 11 σερί χαμένα.

Και στο 3ο σετ ο Rublev πατούσε καλύτερα στο τερέν και ένιωθε όλο και δυνατότερος όσο περνούσε η ώρα. Τελικά "έσπασε" 2 ακόμα φορές το σερβίς του Medvedev, στο 7ο και στο 9ο game, για να κερδίσει και αυτό το σετ με 6-3 και να φτάσει στην μεγάλη ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες και 21 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Rublev έβαλε έτσι "φρένο" στα όνειρα του Medvedev για να κάνει το "double" Τορόντο-Σινσινάτι και παράλληλα επέστρεψε στους μεγάλους τελικούς, 4 μήνες μετά από το Monte-Carlo Masters. Θυμίζουμε πως σε εκείνον τον τελικό είχε ηττηθεί με 2-0 σετ από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Τσιτσιπάς είναι ένας από τους πιθανούς του αντιπάλους και αύριο, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα τον Alexander Zverev.

Για τον Rublev, αυτός θα είναι ο 2ος τελικός του σε ένα Masters 1000 - μετά από το Monte-Carlo - καθώς και ο 13ος τελικός συνολικά στην καριέρα του, στον οποίο θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-4 σε τελικούς).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots