ATP
Federer: "Νιώθω δυνατός και ενθουσιασμένος με όσα έρχονται" (vid)

 
Federer: "Νιώθω δυνατός και ενθουσιασμένος με όσα έρχονται" (vid)
tn team Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:09

Ο Roger Federer όχι μόνο δεν σκέφτεται το τέλος της καριέρας του, αλλά είναι ενθουσιασμένος με τη νέα πρόκληση που τον περιμένει στην επιστροφή του στο tour το 2022, ενώ ξεκαθάρισε τις προθέσεις του να είναι και στο Laver Cup του χρόνου τέτοια εποχή.

"Νιώθω πολύ καλά", είπε ο Federer στη συνέντευξη που παραχώρησε για το Laver Cup και μεταδόθηκε από το Eurosport.

"Η ανάρρωση πηγαίνει καλά, η αποθεραπεία πηγαίνει καλά, δεν έχω πισωγυρίσματα μέχρι στιγμής. Κάθε μέρα που περνάει είναι και μια καλύτερη μέρα, νιώθω δυνατός και είμαι ενθουσιασμένος με όσα έρχονται."

Ο Federer είχε πολύ δύσκολη περίοδο ανάρρωσης και αποθεραπείας την προηγούμενη περίοδο που έμεινε εκτός εξαιτίας χειρουργείων αναγκάστηκε να περιμένει πολυ καιρό και όταν επέστρεψε δεν κατάφερε ουσιαστικά να βρεθεί στην κατάσταση που ήθελε, με αποτέλεσμα να πάρει νέο διάλειμμα και να κάνει νέο χειρουργείο στο γόνατο.

"Το βίωσα τον τελευταίο χρόνο αυτό και για να είμαι ειλικρινής με εξέπληξε το πόσο εύκολο ήταν για μένα. Ξέρω πως δεν είναι και το καλύτερο πράγμα για έναν αθλητή η αποθεραπεία, αλλά μετά από τόσα χρόνια στο tour έμεινα λίγο καιρό στο σπίτι με την οικογένειά μου και έκανα και άλλες δραστηριότητες.   

Φυσικά εύχομαι να μπορέσω να επιστρέψω στο court όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά πρέπει να είμαι υπομονετικός. Είναι αργός ο ρυθμός τώρα. Πρέπει να το πάρω βήμα-βήμα και μέχρι τώρα όλα πηγαίνουν καλά. Οπότε είμαι χαρούμενος μ' αυτό."

Τέλος, σε δηλώσεις του για το κρατικό ραδιόφωνο της Ελβετίας, ο Federer δεν έκρυψε πως σκέφτεται τον εαυτό του στο κορυφαίο επίπεδο σε έναν χρόνο από τώρα, μερικές εβδομάδες δηλαδή μετά τα 41α γενέθλιά του.

"Με θλίβει που δεν θα είμαι στο Laver Cup. Ήξερα φυσικά πως δεν θα έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ φέτος. Ένας από τους στόχους μου, είναι να επαναφέρω το σώμα μου σε καλή κατάσταση και να μπορέσω να παίξω στην O2 Arena του Λονδίνου", είπε συγκεκριμένα ο Ελβετός, ο οποίος έχει κερδίσει τα 2 από τα 6 ATP Finals στην O2 Arena, όπου θα γίνει το 2022 το Laver Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots