ATP
3ος τίτλος για τον Hurkacz το 2021 (vid)

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz Corinne Dubreuil / FFT
tn team Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:43

Ο Hubert Hurkacz συνεχίζει την εξαιρετική χρονιά του στο tour, κατακτώντας αυτή την εβδομάδα τον 3ο του τίτλο για το 2021 και τον 4ο συνολικά στην καριέρα του, έπειτα από τη νίκη που σημείωσε στον τελικό του Moselle Open επί του Carreno Busta.

Αδιαμφισβήτητα η καλύτερα χρονιά στην καριέρα του 24χρονου Πολωνού Hubert Hurkacz, ο οποίος κέρδισε ακόμα έναν τίτλο της σειράς ATP 250 για το 2021, μετά από το τρόπαιο στο Derlay Beach Open τον Ιανουάριο.

Η μεγαλύτερη διάκριση του για φέτος αλλά και γενικότερα μέχρι στιγμής στην καριέρα του ήρθε στο Miami Open τον Απρίλιο, εκεί όπου στέφθηκε βασιλιάς και σήκωσε το μοναδικό έως τώρα τίτλο σε Maters 1000 διοργάνωση.

Στον σημερινό τελικό επικράτησε ο Πολωνός με 7-6 (2), 6-3, του πολύ ανταγωνιστικού Pablo Carreno Busta, ο οποίος επίσης μέχρι πριν από τον σημερινό τελικό μετρούσε για το 2021, 2 τίτλους, αυτούς στο 250άρι Andalycia Open τον Απρίλιο αλλά και το 500άρι Hamburg European Open τον Ιούλιο.

Ο Hurkacz φέτος κατάφερε να φτάσει μάλιστα για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης τον Ιούλιο, ενώ αυτή την εβδομάδα βρισκόταν στο Νο.13. Από αύριο θα ανέβει μια θέση και θα φτάσει στο Νο.12 του κόσμου.

Συνολικά μετράει 4 τίτλους στην καριέρα του, ενώ δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε τελικό.

Στο τουρνουά αγωνίστηκε ως Νο.1 του ταμπλό, κερδίζοντας και τους 5 αγώνες που έδωσε χωρίς να χάσει κανένα σετ. Οι αντίπαλοι κατά σειρά που απέκλεισε ήταν οι, Lucas Pouille me 6-2, 6-3 (2ος γύρος), Andy Murray me 7-6 (4), 6-3 (Προημιτελικά), Peter Gojowczyk με 6-4, 7-6 (4) (ημιτελικός) και φυσικά στον τελικό τον Pablo Carreno Busta.

"O Pablo είναι ένας καταπληκτικός παίχτης, όποτε το παίζω εναντίον του σε ένα τελικό είναι κάτι το ξεχωριστό" είπε στην on court συνέντευξη ο Πολωνός τενίστας μετά τη νίκη του.

Αυτή η νίκη στο Γαλλικό τουρνουά του δίνει και έξτρα βαθμούς στη προσπάθεια του να βρεθεί στο στο ATP Finals του Τορίνο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση και μαζί με τους 250 βαθμούς που κέρδισε σήμερα θα φτάσει τους 2755 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τον Casper Ruud, που αυτή την εβδομάδα αγωνιζόταν στο Laver Cup.

Να σημειωθεί πως 230 βαθμούς μπροστά του στο race βρίσκεται ο Rafael Nadal (7η θέση), ο οποίος όμως δε θα αγωνιστεί για το υπόλοιπό της σεζόν.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα εντείνει τις προσπάθειες του στο νεοσύστατο τουρνουά San Diego Open, της σειράς ATP 250, εκεί όπου θα αγωνιστεί ως Νο.5 του ταμπλό. Υψηλός ανταγωνισμός θα υπάρχει στη διοργάνωση, καθώς θα συμμετέχουν ακόμα ο Andrey Rublev ως Νο.1 του ταμπλό, o Casper Ruud, ο Felix Auger-Aliassime και ο Denis Shapovalov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots