ATP
Toni Nadal: O Rafa θα ξεπεράσει τον τραυματισμό - έχει λίγα καλά χρόνια μπροστά του

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/Citi Open
tn team Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 - 12:47

Την αισιοδοξία του πως ο Rafael Nadal όχι μόνο θα επιστρέψει δυνατός, αλλά θα αγωνιστεί και στο κορυφαίο επίπεδο για κάποια χρόνια ακόμα, εξέφρασε ο Toni Nadal.

"Ο Rafa έχει μεγάλο κίνητρο και πιστεύω πως θα το ξεπεράσει και αυτό. Είμαι αισιόδοξος και αισθάνομαι πως το 2022 θα είναι μια καλή χρονιά για εκείνον. Ίσως να έχει και 2-3 καλά χρόνια ακόμα μπροστά του, αν και όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα", είπε χαρακτηριστικά ο Toni Nadal, ο οποίος μίλησε στο podcast "Tres Iguales" (3IGUALES) της Ισπανίας.

Όσον αφορά την εξέλιξη του Rafa, ο προπονητής στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και θείος του, είπε: "Όταν ήταν παιδί ήθελα να κάνουμε μια μίξη ανάμεσα στον Vilas και στον Connors. Ήταν πολύ βασικό να τον κάνουμε έναν έντονο παίκτη, που να μπορεί όμως και να τελειώνει τους πόντους.

Ξόδεψα πολλά χρόνια για να τον κάνω έναν παίκτη που θα πετυχαίνει winners. Όσο ο Rafa μεγάλωνε, μπορούσαμε να δούμε πως ο Roger (Federer) θα γινόταν ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Επίσης όταν είδαμε τον Novak για πρώτη φορά καταλάβαμε πως ήταν ξεχωριστός. Όσο για τον Rafa, το να συμπληρώσει το Grand Slam στα 24 του χρόνια, με έκανε να διαπιστώσω πως επίσης μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών. Σημείωνε συνεχώς πρόοδο που ήταν συνδυασμένη με τραυματισμούς, γι' αυτό και πιστεύω πως αυτά που έχει πετύχει έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots