ATP
Εκτός Top 10 μετά από 5 χρόνια ο Federer

 
Roger Federer
Roger Federer © Cédric Lecocq/FFT
tn team Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 - 17:38

Μετά από σχεδόν 5 χρόνια, ο Roger Federer θα βγει και πάλι εκτός κορυφαίας 10άδας στην παγκόσμια κατάταξη, από την επόμενη εβδομάδα.

Η πρόκριση του Hubert Hurkacz στον 4ο γύρο του Indian Wells τα ξημερώματα της Τρίτης, σήμανε αφενός την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και αφετέρου την έξοδο του Roger Federer από εκεί.

Για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2017, δηλαδή μετά από 4 χρόνια και 9 μήνες, θα είναι εκτός Top 10 στην παγκόσμια κατάταξη ο 40χρονος Ελβετός τενίστας.

Θυμίζουμε πως τότε ο Federer είχε τον πρώτο του σοβαρό τραυματισμό, που τον άφησε εκτός στο δεύτερο μισό του 2016, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει από το Νο.3, στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή η πτώση ωστόσο δεν είχε κρατήσει πολύ, αφού η επιστροφή του Ελβετού το 2017 ήταν βγαλμένη από παραμύθι και κατάφερε να κάνει μια τρομερή χρονιά και να επιστρέψει ακόμα και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για λίγες εβδομάδες, τον Φεβρουάριο του 2018.

Αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι σίγουρα διαφορετικά. Ο Federer έδειξε και το λίγο που αγωνίστηκε το 2021 πως το σώμα του πλέον δυσκολεύεται πολύ περισσότερο να αναρρώσει και εκτός αυτού αναμένεται να χάσει ακόμα περισσότερους βαθμούς έως το τέλος της χρονιάς και υπολογίζεται να βρεθεί εκτός του Top 20, για πρώτη φορά στην τελευταία 20ετία και από τον Απρίλιο του 2001, έως το τέλος της σεζόν!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots