ATP
1ος Masters τελικός για τον Norrie (vid)

 
Cameron Norrie
Cameron Norrie © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 - 1:12

O Cameron Norrie απέκλεισε τον Grigor Dimitrov και έφτασε στη σπουδαιότερη διάκριση της καριέρας του, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον αυριανό τελικό του Indian Wells Masters.

Ακόμα έναν άψογο αγώνα πραγματοποίησε ο Cameron Norrie, ο οποίος επιβλήθηκε του Grigor Dimitrov με 6-2, 6-4 και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό σε μια Masters 1000 διοργάνωση.

Είναι μια φανταστική χρονιά για τον 26χρονο Βρετανό, που φέτος έχει προκριθεί σε 6 τελικούς (1-4 ως φιναλίστ το 2021), μετά το Indian Wells θα βρίσκεται τουλάχιστον στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης (από το Νο.26) και μπορεί να διεκδικήσει τις επόμενες εβδομάδες ακόμα και την είσοδό του στο ATP Finals, αφού αναμένεται να ανεβεί στο Νο.11 του Race την ερχόμενη εβδομάδα, στο Νο.10 αν κατακτήσει τον τίτλο!

O Norrie, ο οποίος είχε κερδίσει τον Dimitrov και στη μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους στον 2ο γύρο του Miami Masters (7-5, 7-5), έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά του ημιτελικού με 4-0.

Ο Dimitrov κέρδισε τους 8 από τους 9 επόμενους πόντους και επέστρεψε στο σετ, μειώνοντας σε 2-4, αλλά στο αμέσως επόμενο game ο Βρετανός βρήκε άλλο ένα break και έκανε το 5-2, για να κλείσει το σετ με ένα love service game λίγο μετά.

Ο Norrie συνέχισε να κυριαρχεί και έκανε γρήγορο break και στο 2ο σετ, για να κερδίσει τα 8 από τα 10 πρώτα games της αναμέτρησης και να βρεθεί μπροστά με 6-2, 2-0. Δεν υπήρξε επιστροφή για τον Dimitrov, που είχε ένα break point στο 4ο game, αλλά δεν το αξιοποίησε. Ο Βρετανός έφτασε στο 3-1 και έκτοτε δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς, για να κλείσει και αυτό το σετ με love service game για το 6-4.

Συνολικά αυτός θα είναι ο 7ος τελικός καριέρας για τον Norrie (1-5), που έχει κερδίσει τον μοναδικό τίτλο του τον περασμένο Ιούλιο στο Los Cabos. Ήταν φιναλίστ το 2019 στο Ώκλαντ, ενώ από τον Μάιο έως σήμερα, δηλαδή στους τελευταίους 6 μήνες, έχει παίξει τους άλλους 6 τελικούς του, σε Εστορίλ (φιναλίστ), Λυών (φιναλίστ), Queen's (φιναλίστ), Los Cabos (νικητής), Σαν Ντιέγκο (φιναλίστ) και Indian Wells (Κυριακή 17/10).

Ο τελευταίος του αντίπαλος στο φετινό τουρνουά του Indian Wells, θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί και ο δεύτερος ημιτελικός, ανάμεσα στον Taylor Fritz και τον Nikoloz Basilashvili.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots