ATP
Στον τελικό του Indian Wells o Basilashvili (vid)

 
Nikoloz Basilashvili
Nikoloz Basilashvili © Michael Cummo/BNP Paribas Open
tn team Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 - 3:18

Μια μέρα μετά την πολύ μεγάλη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Nikoloz Basilashvili κέρδισε και τον Taylor Fritz, για να προκριθεί στον τελικό του Indian Wells, που θα είναι ο 3ος στη χρονιά και ο σημαντικότερος της καριέρας του.

Ο Nikoloz Basilashvili επικράτησε στον δεύτερο ημιτελικό του Indian Wells του Taylor Fritz με 7-6 (5), 6-3 και πήρε την πολύ μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του BNP Paribas Open.

Ο 29χρονος Γεωργιανός, Νο.36 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν είχε παίξει ποτέ σε προημιτελικό Masters διοργάνωσης μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Κατάφερε όμως στον πρώτο του προημιτελικό να πετύχει και την πρώτη του Top 3 νίκη εις βάρος του Τσιτσιπά, ενώ στον πρώτο του ημιτελικό απέκλεισε και τον Fritz, για να μπει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου θα βρει μπροστά του ακόμα έναν "πρωτάρη", τον Cameron Norrie.

Θα είναι ο 8ος τελικός στην καριέρα του Basilashvili, που θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-2). Στη φετινή χρονιά θα είναι ο 3ος τελικός του, μετά από το Qatar Open στην Ντόχα και το BMW Open στο Μόναχο, δυο 250άρια τουρνουά, από τα οποία κατάφερε να φύγει νικητής.

Θα είναι η 1η φορά που θα παίξει σε έναν τόσο μεγάλο τελικό, αφού μέχρι τώρα οι σημαντικότεροι τελικοί του ήταν στα 500άρια του Αμβούργου το 2018 και το 2019 και στο 500άρι του Πεκίνου το 2018. Είχε κερδίσει και τους 3 αυτούς τελικούς, ενώ τρέχει ένα σερί 5 διαδοχικών νικών σε τελικούς στο tour.

Ακόμα και αν δεν μπορέσει να δώσει συνέχεια σ' αυτό το σερί, ο Γεωργιανός θα βρεθεί πίσω στο Top 30 την επόμενη εβδομάδα, κερδίζοντας 9 θέσεις, αφού από το Νο.36 θα φτάσει στο Νο.27. Αν κατακτήσει τον τίτλο, θα επιστρέψει στο Top 20 και συγκεκριμένα στο Νο.18. Η καλύτερη θέση που είχε ποτέ, ήταν το Νο.16, από το καλοκαίρι του 2019.

Στο 1ο σετ του ημιτελικού, ο Basilashvili κατάφερε να σβήσει 3 set points. Δυο όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ στο 4-5 και ακόμα ένα όταν σέρβιρε στο 5-6. Έστειλε αυτό το σετ στο tie-break και εκεί ήταν ο πιο ψύχραιμος, αφού ο Fritz έκανε κάποια σημαντικά λάθη σε κρίσιμο σημείο και ο Γεωργιανός επικράτησε με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Basilashvili έσβησε 4 ακόμα break points (7/7 σβησμένα break points συνολικά στο ματς), για να κάνει το μοναδικό break στο 6ο game (4-2) και να το κατακτήσει με 6-3. Στο 3ο game έσβησε 2 break points o 29χρονος για το 2-1, ενώ όταν σέρβιρε για τη νίκη, στο 9ο game, έσβησε δυο ακόμα break points του Αμερικανού και τελικά στο 4ο match point του "επισφράγισε" τον θρίαμβό του, έπειτα από 1 ώρα και 41 λεπτά στο court.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots