ATP
"Άλωσε" τη Μόσχα ο Mannarino! (vid)

 
Adrian Mannarino
Adrian Mannarino © VTB Kremlin Cup
tn team Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 - 17:19

Επιστρέφοντας από σετ πίσω και σώζοντας ένα match point, ο Adrian Mannarino κέρδισε τον Andrey Rublev στο τουρνουά της πατρίδας του και τον άφησε πρόωρα εκτός Kremlin Cup.

Ο Adrian Mannarino πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στον 2ο γύρο του VTB Kremlin Cup στη Μόσχα, αφήνοντας εκτός το Νο.1 του ταμπλό και "γηπεδούχο" Andrey Rublev, του οποίου επικράτησε με 5-7, 7-6 (4), 6-3.

Αυτή ήταν η 1η αναμέτρηση για τον Rublev στη φετινή indoor season, αλλά δεν πήγε όπως θα ήθελε, με τον 24χρονο Ρώσο τενίστα να χάνει την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στα 2 σετ.

Τα πρώτα δυο σετ ήταν πολύ κλειστά, με τον Rublev να προηγείται με 5-2 στο 1ο, αλλά να μην μπορεί να το κλείσει και να χρειάζεται ένα νέο break στο 12ο game, για το 7-5. Στο 2ο σετ ο Mannarino ήταν εκείνος που έκανε πρώτος το break και έχασε τον έλεγχο, με τον Rublev να ανατρέπει το 3-5 και να σβήνει και 3 set points, για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Στο 12ο game όμως έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς, με τον Mannarino να σβήνει ένα match point στο 5-6, 30-40 και να κρατάει το σερβίς του, για να στείλει το σετ στο tie-break. Εκεί ο Γάλλος "ξέφυγε" με 5-2 και δεν έχασε τον έλεγχο, για να το κερδίσει με 7-4 και να κατακτήσει το 2ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ οι ισορροπίες είχαν αλλάξει για τα καλά, με τον Mannarino να είναι αισθητά καλύτερος, να κάνει το break από νωρίς για το 4-1 και να μην κοιτάζει πίσω του, κρατώντας εύκολα το σερβίς του έως και το τέλος.

Στα προημιτελικά του Kremlin Cup, o Mannarino θα αντιμετωπίσει τον lucky loser Ricardas Berankis, που κέρδισε τον Federico Coria με 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots