ATP
Nadal: "Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο"

 
Nadal: "Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο"
tn team Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 - 10:56

Ο Rafael Nadal μίλησε για τη σημαντικότητα των στόχων, για το πως ο ίδιος χρησιμοποιεί τις προπονήσεις για να γίνεται συνεχώς καλύτερος και για τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν αθλητή να ξεχωρίσει.

Έχοντας ολοκληρώσει από πολύ νωρίς τη φετινή του σεζόν εξαιτίας του τραυματισμού του στο πόδι και χωρίς να έχει μπει ακόμα σε έντονους ρυθμούς προετοιμασίας για το 2022, ο Rafael Nadal πραγματοποιεί μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις τις τελευταίες μέρες, στις οποίες φροντίζει να μην απογοητεύει μικρούς και μεγάλους, δίνοντας έμπνευση μέσα από τα λόγια του.

Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν για ένα μίτινγκ της Telefonica, με την οποία συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια, συζητώντας με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας, Jose Maria Alvarez-Pallete.

Μεταξύ άλλων, ο Nadal μίλησε για τη σημαντικότητα των στόχων στον πρωταθλητισμό αλλά και γενικότερα στη ζωή: "Είναι ζωτικής σημασίας για μένα να έχω στόχους. Αν δεν βάζεις στόχους για τους οποίους πρέπει να γίνεσαι καλύτερος, τότε τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για μένα να προπονούμαι, με τον στόχο να βελτιώνω κάθε φορά κάτι. Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι νέο. Πνευματικά, αυτό σε βοηθάει να παραμένεις ενεργός και σε εγρήγορση. Δεν θα μπορούσα να ζήσω με διαφορετική φιλοσοφία. Η προπόνηση χωρίς τον στόχο να γίνεις καλύτερος, δεν βγάζει κανένα νόημα, είναι απλά βαρετή. Όσο έχεις έναν στόχο και είσαι αφιερωμένος σε αυτόν, τότε με αφοσίωση και ταπεινότητα θα πετύχεις σίγουρα κάτι: την πρόοδο."

Μίλησε και για τους συνεργάτες του, που τον βοηθούν να κάνει την αυτοκριτική του: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να επιστρέφεις σπίτι, γνωρίζοντας ότι έχεις πετύχει όλους τους στόχους σου. Το να έχω ανθρώπους γύρω μου που θα πουν αυτό που σκέφτονται, χωρίς να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να φοβούνται, ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα στην καριέρα μου. Πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου, να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να μην ψάχνεις για δικαιολογίες."

Μια ερώτηση για τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων, είχε και ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ', που ήταν επίσης στην εκδήλωση, και τον ρώτησε πως εντοπίζει το ταλέντο στην ακαδημία του: "Τα κυριότερα συστατικά είναι το πάθος, η προσπάθεια και οι άνθρωποι που βοηθούν τους διπλανούς τους. Αν δεν έχεις αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε είναι δύσκολο να φτάσεις στους στόχους σου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots