ATP
Πήρε ρεβάνς και μπήκε 8άδα ο Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Bildagentur Zolles
tn team Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 - 20:45

O Carlos Alcaraz πήρε τη ρεβάνς από τον Andy Murray και τον άφησε εκτός στη Βιέννη, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Erste Bank Open. Στον 2ο γύρο προκρίθηκαν οι Jannik Sinner, Gael Monfils και Diego Schwartzman.

Ο Carlos Alcaraz είχε χάσει πριν λίγες μέρες από τον Andy Murray στο Indian Wells, κατόρθωσε όμως σήμερα να πάρει τη ρεβάνς, κερδίζοντάς τον με 6-3, 6-4 για τον 2ο γύρο του Erste Bank Open.

Ο 18χρονος Ισπανός, που πραγματοποιεί μια φανταστική χρονιά, άνοιξε με break το ματς και προηγήθηκε με 2-0. Ο Murray απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2, αλλά ο Alcaraz έκανε αμέσως το δεύτερο break και "ξέφυγε" ξανά με 4-2. Με ένα ακόμη break, το 3ο του στο σετ, ο Ισπανός έκανε το 6-3 και έκλεισε το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ ο Murray έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2, αλλά ο Alcaraz πήρε τα 4 επόμενα games και ολοκλήρωσε τον αγώνα σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Βιέννης.

Έγινε ο πρώτος παίκτης που προκρίθηκε στους "8" της διοργάνωσης και θα περιμένει τον τελευταίο αγώνα της ημέρας, ανάμεσα στον Matteo Berrettini και στον Nikoloz Basilashvili, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Νωρίτερα σήμερα έγιναν και οι υπόλοιποι αγώνες για τον 1ο γύρο. Ο Jannik Sinner κέρδισε τον Reilly Opelka με 6-4, 6-2 κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Dennis Novak.

Οι Gael Monfils και Diego Schwartzman πήραν επίσης από ένα εισιτήριο για τον 2ο γύρο, όπου θα αναμετρηθούν και ο νικητής θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά, εφόσον φυσικά ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαιώσει αύριο τα προγνωστικά απέναντι στον Frances Tiafoe.

O Monfils κέρδισε τον Lorenzo Musetti με 7-6 (2), 6-4, ενώ ο Schwartzman επικράτησε του Fabio Fognini με 6-2, 7-5. Τέλος, στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Lorenzo Sonego, που κέρδισε τον Dominik Koepfer με 6-4, 6-3 και θα είναι ο αντίπαλος του Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots