ATP
Στον τελικό της Βιέννης ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Bildagentur Zolles
tn team Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 - 16:53

Στον 5ο του τελικό για φέτος προκρίθηκε ο Alexander Zverev, ο οποίος κέρδισε καθαρά με 2-0 σετ τον Carlos Alcaraz στον πρώτο ημιτελικό του Erste Bank Open στη Βιέννη.

Ο Zverev έπαιξε πολύ καλό τένις και σήμερα, για να κερδίσει τον 18χρονο Alcaraz με 6-3, 6-3 και να πάρει το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό της Βιέννης, σε 68 μόλις λεπτά.

Ο 24χρονος Γερμανός έφτασε τις 24 νίκες στις 26 τελευταίες του αναμετρήσεις, δηλαδή μετά το Wimbledon. Προκρίθηκε στον 5ο του τελικό για φέτος, μετά από το Ακαπούλκο, τη Μαδρίτη, το Τόκιο (Ολυμπιακοί Αγώνες) και το Σινσινάτι. Δεν έχασε κανέναν απ' αυτούς και αύριο θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του για φέτος και τον 18ο συνολικά, σε 27 τελικούς (17-9).

Ο Zverev "έσπασε" το σερβίς του Alcaraz 3 φορές σήμερα, στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3) στο 1ο σετ και στο 6ο game του 2ου σετ (6-3, 4-2). Έφτασε με μεγάλη άνεση και μέσα σε μια ώρα στο 6-3, 5-2, μια ανάσα μακριά από την πρόκριση.

Ο Alcaraz δεν "έπεσε" αμαχητί, φτάνοντας για πρώτη φορά σε break point σε ολόκληρο τον αγώνα, όταν ο Zverev σέρβιρε για την πρόκριση, στο 6-3, 5-3, 30-40. Ο Γερμανός όμως έμεινε στο game σβήνοντας το break point και λίγο αργότερα, στο 2ο match point του, κράτησε και αυτό το service game του για αν κάνει το 6-3, 6-3.

Ο Zverev θα περιμένει την αναμέτρηση του Jannik Sinner με τον Frances Tiafoe, για να μάθει τον τελευταίο του αντίπαλο στο τουρνουά της Βιέννης. Για τον Alcaraz ήταν μια ακόμα πολύ σημαντική εβδομάδα, με τον 18χρονο Ισπανό να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, στο Νο.35 της παγκόσμιας κατάταξης, από την ερχόμενη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots