ATP
Όλο και πιο κοντά στο Year-end No.1 o Djokovic (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 - 19:00

O Novak Djokovic επιβλήθηκε του Taylor Fritz με 2-0 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του παρισινού Masters, κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προς το Year-end No.1.

O Djokovic δεν είχε εύκολο έργο, αλλά ήταν σοβαρός και έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο όποτε χρειάστηκε, για να κερδίσει χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα τον φορμαρισμένο Fritz, με 6-4, 6-3.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έχασε 2 φορές προβάδισμα με break στο 1ο σετ, αφού είχε προηγηθεί με 2-0 και ισοφαρίστηκε σε 2-2 και αργότερα έκανε νέο break για το 5-3 και είδε τον Αμερικανό να του κάνει ξανά break back και να μειώνει σε 5-4. Αυτή τη φορά πάντως ο Djokovic απέφυγε την ισοπαλία και την "παράταση" στο σετ, αφού έκανε 3ο break στο 10ο game και έκλεισε το σετ με 6-4.

Ο Fritz "έσπασε" και 3η φορά το σερβίς του Djokovic, ανοίγοντας με ένα break το 2ο σετ, για να προηγηθεί με 1-0. Ο Σέρβος ωστόσο κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games, σβήνοντας και διπλό break point στο 3ο game (1-1, 15-40), για να προηγηθεί με 5-2 και να ολοκληρώσει το σετ στο 9ο game και τον αγώνα σε 73 λεπτά.

Αυτή ήταν η 46η νίκη στη χρονιά για τον Djokovic (46-6) και η 980ή συνολικά στη μυθική καριέρα του (980-198).

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, προσπαθεί να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που θα φτάσει τα 7 Year-end No.1 στην καριέρα του! Για να τα καταφέρει θα χρειαστεί να κατακτήσει το Paris Masters, αν βέβαια είναι στον τελικό ο Daniil Medvedev. Αν δεν είναι στον τελικό, τότε του αρκεί και η συμμετοχή στα ημιτελικά, την οποία έχει ήδη πετύχει.

Στον αυριανό ημιτελικό του Bercy, o Nole θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, που νωρίτερα κέρδισε τον James Duckworth με 2-1 σετ και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το ATP Finals. O Djokovic δεν έχει χάσει από τον Πολωνό σε καμία από τις 2 προηγούμενες συναντήσεις τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots