ATP
Κέρδισε και ελπίζει ο Ruud (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 0:07

O Casper Ruud κέρδισε τον Cameron Norrie επιστρέφοντας από σετ πίσω και μπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης για τα ημιτελικά του ATP Finals.

Την πρώτη του νίκη στο ATP Finals πανηγύρισε ο Casper Ruud, ο οποίος επικράτησε του Cameron Norrie με 1-6, 6-3, 6-4 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals.

Ο Ruud θα διεκδικήσει τη 2η θέση του ομίλου απέναντι στον Andrey Rublev, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή σε έναν πραγματικό "τελικό", όσον αφορά την πρόκριση.

Δεν διαθέτει ελπίδες πρόκρισης ο Norrie, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του απόψε στο ATP Finals, μπαίνοντας να παίξει ως alternate στη θέση του Στέφανου Τσιτσιπά, που απέσυρε τη συμμετοχή του το μεσημέρι εξαιτίας του τραυματισμού του στον αγκώνα.

O αγώνας δεν άρχισε καθόλου καλά για τον Ruud, που κέρδισε μόνο ένα game στο 1ο σετ απέναντι στον Norrie, με τον Βρετανό να κερδίζει 5 games στη σειρά και να παίρνει το σετ με 6-1.

Αρκετά κλειστό έδειχνε το 2ο σετ, με τον Ruud να βελτιώνει πάντως για αρχή τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς. Στο 8ο game, ο νεαρός Νορβηγός έγινε ο πρώτος που απείλησε σ' αυτό το σετ και αξιοποίησε τη μια και μοναδική ευκαιρία για break που υπήρξε εκατέρωθεν, για να κάνει το break για το 5-3 και να σερβίρει στη συνέχεια για την κατάκτηση του σετ.

Στο αποφασιστικό σετ, ήταν πια αισθητή η υπεροχή του Ruud, που έκανε το break στο 5ο game και πέρασε μπροστά με 3-2. Δεν κοίταξε πίσω του μετά απ' αυτό και μπορεί να απώλεσε προβάδισμα με 40-0 στο 10ο game, αλλά κράτησε τελικά ακόμα μια φορά το σερβίς του και στο 4ο match point "σφράγισε" τη νίκη του με 6-4 στο 3ο σετ, έπειτα από 1 ώρα και 52 λεπτά παιχνιδιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots